Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Έβαλαν... τρίποντο στην πρόληψη του καρκίνου του στήθους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα Περίπτερα Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης της Εκστρατείας «Η Μόδα Πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους», που υλοποιήθηκαν στον Πειραιά 29 Μαρτίου-2 Απριλίου και στο Κιλκίς 12-16 Απριλίου, εξετάστηκαν με τη μέθοδο της ψηλάφησης 500 γυναίκες, ενώ ενημερώθηκαν εκατοντάδες μέσα από τα έντυπα που μοιράστηκαν για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Το Περίπτερο στο Κιλκίς ολοκληρώθηκε με τον αγώνα μπάσκετ «Βάλε τρίποντο στην Πρόληψη» παρουσία εκατοντάδων θεατών. Οι μεγάλες αθλήτριες του ελληνικού μπάσκετ χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, την ομάδα «Στόχος» με αθλήτριες από την Κεντρική και Νότια Ελλάδα και την ομάδα «Πρόληψη» με αθλήτριες από την Βόρεια Ελλάδα. Τελικό αποτέλεσμα: «Στόχος» 59 - «Πρόληψη» 55!

Στο ημίχρονο του αγώνα, βραβεύτηκε για την προσφορά της στον αθλητισμό η πρέσβειρα του Fair Play και πρόεδρος του γυναικείου σωματείου «Καλλιπάτειρα», Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η θρυλική μορφή του γυναικείου μπάσκετ, η Άννυ Κωνσταντινίδου, δήλωσε: «Ήταν μία καλή πρωτοβουλία για τον ''Στόχο'' και μία πολύ καλή ενέργεια να τιμηθεί η κυρία Παναγοπούλου. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να αποκτούν συνέχεια».

Η κα Παναγοπούλου ευχαρίστησε τον Σύλλογο των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών και τον «Στόχο» και ανήγγειλε τη δημιουργία τμήματος της «Καλλιπάτειρας» στα Ιωάννινα.

Η πρόεδρος του «Στόχου», Μαριλένα Στρατοπούλου, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο των Βετεράνων που διοργάνωσε τον φιλικό αγώνα, τον δήμαρχο του Κιλκίς, κ. Βαγγέλη Μπαλάσκα, για τη φιλοξενία και τις αθλήτριες που έπαιξαν, για να δώσουν το μήνυμα της πρόληψης. Στο Κιλκίς εξετάσαμε με ψηλάφηση στήθους 250 γυναίκες και μέσα από τη διανομή εντύπων δώσαμε το μήνυμα σε εκατοντάδες ακόμα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.