Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Μπορεί η μουσική να νικήσει τον καρκίνο;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Το Instituto de Biofisica Carlos Chagas Filho του Πανεπιστημίου Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία ερευνά κατά πόσο η μουσική μπορεί να νικήσει τον καρκίνο.

Ο δρ Marcia Alves Marques Capella και οι συνάδελφοί του πραγματοποίησαν μία σειρά τεστ το 2010, εκθέτοντας εργαστηριακές καλλιέργειες υγιών και καρκινικών κυττάρων σε μουσικά κομμάτια διαφόρων ειδών.

Ύστερα από επαναλαμβανόμενες δοκιμές, ο δρ Capella βρήκε πως η Πέμπτη Συμφωνία σε Σι Μινόρε του Beethoven κατέστρεψε περί το 20% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε μόλις λίγες μέρες, με τα υγιή κύτταρα να παραμένουν άθικτα. Παρόμοια αποτελέσματα είχε και το κομμάτι «Ατμόσφαιρες» του Gyorgy Ligeti. Παραδόξως, όμως, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές στην ανάπτυξη των κυττάρων με τη Σονάτα για δύο Πιάνο σε Ντο Ματζόρε του Mozart.

Οι μηχανισμοί που προκάλεσαν αυτά τα αποτελέσματα παραμένουν ακόμα άγνωστοι, αν και οι επιστήμονες εικάζουν πως έχει να κάνει με τον ρυθμό, τη συχνότητα και την ένταση της μουσικής.

Η ομάδα σκοπεύει να προχωρήσει σε περαιτέρω δοκιμές, αυτή τη φορά όμως με μουσικά κομμάτια από τη βραζιλιάνικη σάμπα και funk μουσική.




Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.