Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Κοινωνικός τουρισμός ΑμεΑ: Ολα τα επιδόματα συνυπολογίζονται στα εισοδηματικά κριτήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Για «κατάφωρη αδικία» μιλούν οι αναπηρικοί φορείς ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Λ. Κατσέλη



Η απόφαση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να συνυπολογίζονται στα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης δελτίων κοινωνικού τουρισμού τα κάθε είδους επιδόματα που λαμβάνουν τα ΑμεΑ, χαρακτηρίζεται ως “κατάφωρα άδικη” από τους αναπηρικούς φορείς που ζητούν την πλήρη απάλειψη των εισοδηματικών κριτηρίων για τα άτομα με αναπηρία

Το αίτημα πλήρους απάλειψης των εισοδηματικών κριτηρίων για τα ΑμεΑ είχε πρώτη φορά διατυπωθεί από την συνομοσπονδία τους με επιστολή προς τον ΟΕΚ στις 7 Φεβρουαρίου . Επαναδιατυπώθηκε με αντίστοιχου περιεχομένου επιστολή στις 11 Μαρτίου, μόνο που αποδέκτης την δεύτερη φορά ήταν η υπουργός εργασίας Λ. Κατσέλη. Την Τρίτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της συνομοσπονδίας ΑμεΑ με την πρόεδρο του ΟΕΚ Β. Τσιμπίδα όπου οριστικοποιήθηκε η αρνητική έναντι του αιτήματος θέση του οργανισμού.
Οπως πληροφορούμαστε, η πρόεδρος του ΟΕΚ παραδέχτηκε το δίκαιο του αιτήματος, όμως επικαλέστηκε αδυναμία ικανοποίησής του εξαιτίας των οικονομικών ελλειμμάτων του οργανισμού. Επίσης, η Β. Τσιμπίδα δεσμεύτηκε ότι θα διαβουλευτεί ξανά επί του αιτήματος με εκπροσώπους της συνομοσπονδίας ΑμεΑ τον ερχόμενο Οκτώβριο πριν την ανακοίνωση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που θα αφορά την ερχόμενη θερινή περίοδο.
Oι διαβεβαιώσεις της προέδρου του ΟΕΚ δεν έπεισαν τους εκπροσώπους των ΑμεΑ που πλέον ζητούν άμεσα συνάντηση με την υπουργό εργασίας επιμένοντας ότι “ο καθορισμός εισοδηματικών κριτηρίων, και ιδιαίτερα του συνυπολογισμού των επιδομάτων που χορηγούνται για λόγους αναπηρίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, ειδικά στην παρούσα οικονομική περίοδο που το πρόσθετο κόστος για την εξυπηρέτηση των αναγκών αναπηρίας αυξάνει δραματικά”.



Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δείτε επίσης για τον κοινωνικό τουρισμό: 

Παροχές του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε) για το 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.