Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Σεμινάριο βιωματικής ενημέρωσης φοιτητών για την καθημερινότητα των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επιτροπή κοινωνικής πολιτικής και υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το παράρτημα κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, διοργανώνουν την Παρασκευή 11 Μαρτίου σεμινάριο βιωματικής ενημέρωσης των φοιτητών για την καθημερινότητα των ΑμεΑ.

Η προαναγγελία του σεμιναρίου μιά εβδομάδα πριν την πραγματοποίησή του, αντανακλά την αναγκαιότητα της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής φοιτητών του ΑΠΘ. Μπορούν να συμμετάσχουν έως 25 φοιτητές/φοιτήτριες, εάν η ζήτηση ξεπεράσει τον συγκεκριμένο αριθμό το σεμινάριο θα επαναληφθεί λίαν συντόμως. Χώρος πραγματοποίησης είναι η αίθουσα “Αχιλλέας Πανέτσος” της κτηνιατρικής σχολής, ενώ η όλη διαδικασία βιωματικής ενημέρωσης θα διαρκέσει ένα γεμάτο τρίωρο (16:00 – 19:00).   Οι αιτήσεις συμμετοχών ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 4 Μαρτίου ως τις 14:00. Είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο socialhealth1@gmail.com, είτε τηλεφωνικά στο 2310 995360.
Bιωματική ενημέρωση, σημαίνι στην πράξη ότι οι φοιτητές θα συμμετάσχουν στο Σεμινάριο, με βιωματικό τρόπο, δηλαδή φορώντας blindfolded(μάσκα στα μάτια). Θα μάθουν τεχνικές συνοδείας τυφλών κινούμενοι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Οπως εξηγούν οι διοργανωτές “θα βιώσουν συναισθήματα πρωτόγνωρα για τους περισσότερους που θα τους βοηθήσουν να απομυθοποιήσουν αντιλήψεις, που τυχόν έχουν, για θέματα αναπηρίας και να λύσουν απορίες που, ίσως, προκύψουν”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.