Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Το μέγεθος μετράει στη γονιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Η απόσταση ανάμεσα στον πρωκτό και τη βάση του πέους, μετράει πόσα... παιδιά θα κάνουμε


Η πρωκτογεννητική απόσταση αποτελεί δείκτη που μπορεί να δείξει σε έναν
άνδρα εάν θα βιώσει τη χαρά της πατρότητας

Αθήνα

Το μέγεθος τελικώς μετρά σε ό,τι τουλάχιστον αφορά την ανδρική γονιμότητα. Δεν εννοούμε το μέγεθος του πέους ή των όρχεων, αλλά το μήκος που αφορά την πρωκτογεννητική απόσταση (AGD- πρόκειται για την απόσταση μεταξύ του πρωκτού και της βάσης του πέους).

Σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Ιατρικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ που διεξήχθη σε 126 νεαρούς, οι άνδρες στους οποίους η απόσταση αυτή είναι μικρότερη των 5,2 εκατοστών αντιμετωπίζουν επταπλάσιες πιθανότητες υπογονιμότητας.

Όπως συγκεκριμένα σημειώνεται στη μελέτη η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental Health Perspectives», το μήκος της πρωκτογεννητικής απόστασης συνδέεται με τον όγκο του σπέρματος και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Όσο πιο μικρή η απόσταση, τόσο μικρότερος και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων.

Εύκολο διαγνωστικό τεστ 
Σύμφωνα με την δρα Σάνα Σουόν που ήταν εκ των επικεφαλής της μελέτης, η μέτρηση της πρωκτογεννητικής απόστασης μπορεί να προσφέρει ένα νέο και απλό τεστ για την εκτίμηση της γονιμότητας των ανδρών. «Πρόκειται για μια μη παρεμβατική μέθοδο στην οποία μπορεί να υποβληθεί ο οποιοσδήποτε άνδρας. Δεν επηρεάζεται επίσης από παραμέτρους που επιδρούν στο σπέρμα όπως το στρες ή η ζέστη» σημείωσε η δρ Σουόν. Η ερευνήτρια συνέστησε στους άνδρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη σύλληψη και εμφανίζουν μικρή πρωκτογεννητική απόσταση να επισκεφθούν κάποιον ειδικό σε θέματα υπογονιμότητας.

Στη μελέτη δεν αναφέρεται ποιοι παράγοντες μπορεί να επιδρούν στο μήκος της περιοχής AGD. Ωστόσο προηγούμενα ερευνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2005 και το 2008 είχαν δείξει κάποια σύνδεση μεταξύ της έκθεσης των εγκύων σε μια κατηγορία χημικών που ονομάζονται φθαλάτες και του μήκους της απόστασης AGD στους γιους τους.

Οι φθαλάτες χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία αρωμάτων και άλλων καλλυντικών ειδών, αλλά και στη βιομηχανία πλαστικών και χρωμάτων. Όπως είχε προκύψει από τις προηγούμενες μελέτες έγκυοι που εμφάνιζαν υψηλά επίπεδα των χημικών στα ούρα τους , έφεραν στον κόσμο γιους που είχαν δεκαπλάσιες πιθανότητες να εμφανίζουν μικρή πρωκτογεννητική απόσταση. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.