Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Διαδρομές καρδιάς 16 και 17 του μήνα στην Αλεξανδρούπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για την υγεία της καρδιάς ενημερώνονται σήμερα και αύριο οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης.
Οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα που θα γίνει στα Δημοτικά Ιατρεία (Πλατεία Κύπρου, Παλιό Δημαρχιακό Μέγαρο). Θα πραγματοποιηθεί στιγμιαία εξέταση χοληστερίνης με απλό «τσίμπημα» στο δάχτυλο, χωρίς τη χρήση σύριγγας.
Επίσης σήμερα στις 7:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με έμφαση στην παιδική χοληστερίνη και τη χοληστερίνη κατά την εμμηνόπαυση. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και η γνωστή Ολυμπιονίκης του τριπλούν Πηγή Δεβετζή.
Στόχος του διημέρου, με τίτλο «Διαδρομές Καρδιάς»που πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το ρόλο της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, ως βασικών παραγόντων κινδύνου.
"Οι Έλληνες τείνουμε να παραβλέπουμε τον κίνδυνο που συνεπάγονται τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, λόγω του ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Οι «Διαδρομές Καρδιάς» του Becel pro-active έρχονται με τρόπο βιωματικό και άμεσο να ενεργοποιήσουν τους πολίτες και να τους ενημερώσουν για τα επίπεδα χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης, και γενικότερα για την υγεία της καρδιάς σε όλα τα στάδια της ζωής." αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, που διοργανώνει τις δράσεις, με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Πρόληψης Υγείας -Διατροφής και Άθλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.