Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ευεργετικές οι… φλούδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πετάξτε τους αποφλοιωτές και συνηθίστε να τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα τους. Μια τέτοια αλλαγή συνηθειών, θα μπορούσε να απογειώσει την καθημερινή απορρόφηση βιταμινών από τον οργανισμό και να αυξήσει τα αποθέματα ενέργειας- πέραν τού ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Η τριχωτή φλούδα του ακτινιδίου είναι αντιοξειδωτική και πιστεύεται πως διαθέτει αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες ενώ περιέχει τρεις φορές τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καρπού του φρούτου.

Συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση ιών όπως ο σταφυλόκοκκος και το κολοβακτηρίδιο Εcoli που προκαλούν συνήθως τις τροφικές δηλητηριάσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα ακόμη και αν περάσετε τα ακτινίδια από τον αποχυμωτή.

Όσο για τις μπανάνες, επιστήμονες στην Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι η φλούδα τους κάνει καλό στην κατάθλιψη καθώς είναι πλούσια σε σεροτονίνη, χημική ουσία η οποία επηρεάζει τη διάθεση του ανθρώπου που τη λαμβάνει. Κάνει επίσης καλό στα μάτια, αφού περιέχει αντιοξειδωτικό που τα προστατεύει από την έκθεση σε υπεριώδες φως, την κύρια αιτία πρόκλησης καταρράκτη.
Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στην Ιαπωνία, η φλούδα του σκόρδου περιέχει  αντιγηραντικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά.
Ένας θησαυρός γύρω από την πατάτα

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η φλούδα της κάνει καλό στην υγεία αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τον λόγο. Η φλούδα της αποτελεί πραγματικά θησαυρό θρεπτικών ουσιών. «Ενα κιλό πατάτες με τη φλούδα τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ότι ένα κιλό πορτοκάλια. Έτσι είναι τέλειες για όποιον θέλει να αποφύγει το κρύωμα» αναφέρει η δρ Γκλένβιλ. Συστήνει μάλιστα να τις κόβουμε σε φέτες και να τις ψήνουμε με λίγο λάδι ελιάς. Η φλούδα μιας μικρής πατάτας προσφέρει το 50% των απαραίτητων καθημερινά διαιτητικών ινών, αλλά και πολύτιμα συστατικά όπως ποτάσιο, σίδηρο, φώσφορο και φυσικά βιταμίνη C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.