Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Μειώστε την κακή χοληστερόλη τρώγοντας σόγια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι, άτομα που πρόσθεσαν την πρωτεΐνη σόγιας στη διατροφή τους, μπόρεσαν να μειώσουν τα επίπεδα της ολικής και της κακής LDL χοληστερόλης.
Επιπλέον, πληθώρα επιστημονικών ερευνών που έχουν γίνει τις τελευταίες δυο δεκαετίες, έχουν επιβεβαιώσει ότι οι πληθυσμοί οι οποίοι προσλαμβάνουν τη διαιτητική πρωτεΐνη κυρίως από φυτικές πηγές (σόγια, όσπρια, ξηροί καρποί, φρούτα και λαχανικά) εμφανίζουν γενικά χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης σε σχέση με πληθυσμούς που βασίζουν τη διαιτητική πρόσληψη πρωτεΐνης σε ζωικές πηγές (κρέας, πουλερικά, θαλασσινά).
Οι ασιατικοί λαοί παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς όπως είναι γνωστό, οι συγκεκριμένοι λαοί χρησιμοποιούν τη σόγια σαν βασική πηγή πρωτεΐνης στο καθημερινό διαιτολόγιό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.