Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Εξηγήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά με επιστολή της η Κομισιόν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Eξηγήσεις από την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της διαχείρισης των τηλεοπτικών αδειών ζητά η Κομισιόν. Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Γκίντερ Ετινγκερ έστειλε επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος.

Η επιστολή, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», εγείρει σειρά ενστάσεων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει το ταχύτερο δυνατόν εξηγήσεις καθώς η Επιτροπή έχει εδραία άποψη πως με τις νομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης:

  • επιχειρείται η χειραγώγηση της ανεξάρτητης αρχής που ρυθμίζει την τηλεοπτική αγορά, κάτι που αντιβαίνει ευθέως στα κοινοτικά δεδομένα
  • αμφισβητείται η δημοπράτηση του φάσματος που ανατέθηκε στη Digea
  • επιχειρείται η συγκέντρωσή εξουσιών και κανονιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια κυβερνητικών στελεχών αντί των ανεξάρτητων αρχών που προβλέπει το Σύνταγμα.
Στην ίδια επιστολή, η κυβέρνηση καλείται σε αυστηρό τόνο να απαντήσει άμεσα γιατί δεν αξιοποιήθηκε ευρύτερα το τηλεοπτικό φάσμα ενώ εμφανώς δηλώνεται ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί κατατείνουν στο να ωφελήσουν τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ).

Η επιστολή του Επιτρόπου Εντιγκερ αποτελεί ουσιαστικά απάντηση σε επιστολή που ειχε στείλει, προ μηνός, ο κ. Νίκος Παππάς (τρίτο συνημμένο αρχείο).

----------

Κομισιόν: Καμία σχέση η επιστολή Έτινγκερ με το διαγωνισμό για τα ιδιωτικά κανάλια


Εκπρόσωπος της Κομισιόν δηλώνει στο ευρωπαϊκό πρακτορείο Euractiv.com ότι η επιστολή Έτινγκερ και τα ζητήματα που θέτει δεν έχουν καμία σχέση με τον εν εξελίξει διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα.

Ξεκαθαρίζει ότι η αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο δεν απασχολεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι όσα αναφέρονται στην επιστολή του επιτρόπου Έτιγκερ, που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν θέτουν εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλαδα.

Ανέφερε ότι αυτή η επιστολή, επί της ουσίας, αφορά στις ανησυχίες που έχει η Επιτροπή για θέματα ανταγωνισμού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλαδα, σημειώνοντας ότι οι διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.