Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Καταδικάστηκε ο άντρας που μαχαίρωσε τη δήμαρχο της Κολωνίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν είμαι νεοναζί, είμαι αντίθετος στην υποδοχή προσφύγων».

Ένας 45χρονος καταδικάσθηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη σήμερα στη Γερμανία επειδή τον περασμένο Οκτώβριο είχε μαχαιρώσει την Ενριέτε Ρέκερ, την παραμονή της εκλογής της ως δημάρχου της Κολωνίας (δυτική Γερμανία), επειδή ήταν αντίθετος στην υποδοχή προσφύγων.

Ο Φρανκ Στέφεν, ένας άνεργος ελαιοχρωματιστής που δικάσθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη γειτονική πόλη του Ντίσελντορφ, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου και σωματικές βλάβες, ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μπάρμπαρα Χαβλίτσα.

Η ποινή είναι μικρότερη εκείνης που πρότεινε η εισαγγελία, η οποία είχε ζητήσει ποινή ισοβίων, που πρακτικά σημαίνει 15 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και στη συνέχεια ο καταδικασμένος μπορεί να ζητήσει αποφυλάκιση υπό όρους.

Στις 17 Οκτωβρίου πέρυσι ο Φρανκ Στέφεν είχε συλληφθεί αφού είχε καταφέρει πολλά χτυπήματα με μαχαίρι στην Ρέκερ, ανεξάρτητη υποψήφια για τη δημαρχία της Κολωνίας, ενώ η πολιτικός είχε επισκεφθεί μια αγορά στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Την επομένη της απόπειρας εναντίον της και ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, η Ρέκερ, η οποία διηύθυνε μέχρι τότε την υπηρεσία που φροντίζει για τους πρόσφυγες και τη στέγασή τους όταν φθάνουν στην πόλη, εξελέγη δήμαρχος ήδη από τον πρώτο γύρο.

Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του, στις 15 Απριλίου, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πως τάσσεται εναντίον των συντηρητικών αξιών και πως ήταν προσκείμενος στην ακροδεξιά τη δεκαετία του 1990, αλλά αρνήθηκε πως είναι νεοναζί.

Διαβεβαίωσε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, όμως κατέληξε να παραδεχθεί, όπως υποστήριζε η εισαγγελία, πως έδρασε εξαιτίας της αντιπαλότητάς του στην πολιτική υποδοχής των προσφύγων της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.