Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

«Κοιτάτε μπροστά σας όταν περπατάτε, όχι το κινητό σας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκστρατεία ξεκινά η Νότια Κορέα για την αποτροπή τραυματισμών.

Εκστρατεία άρχισαν οι αρχές της Σεούλ για να πείσουν τους χρήστες smartphones να κοιτάζουν μπροστά τους όταν περπατούν και όχι με καρφωμένο το βλέμμα στο «έξυπνο» κινητό τους ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τραυματιστούν, πέφτοντας πάνω σε ένα αυτοκίνητο ή ένα λεωφορείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περιστατικά κατά τα οποία ένας πεζός πέφτει πάνω σε ένα όχημα επειδή εκείνη την ώρα χρησιμοποιεί το "έξυπνο" κινητό του έχουν υπερδιπλασιαστεί σε περίοδο πέντε ετών στη Νότια Κορέα, με περίπου χίλια τέτοια περιστατικά να έχουν καταγραφεί το 2014, σύμφωνα με την Αρχή Ασφάλειας των Μεταφορών.

Το πρόβλημα αυτό καθίσταται ακόμη πιο οξύ από το γεγονός ότι τα smartphones έχουν εισχωρήσει στη ζωή του 80% των πολιτών της χώρας, οι οποίοι δείχνουν σαν να θέλουν να κατακτήσουν ταυτοχρόνως την τέχνη της πεζοπορίας με την τέχνη της αποστολής μηνυμάτων.

Προκειμένου να αποφευχθεί οι πεζοί να πέφτουν πάνω σε λεωφορεία ή ο ένας πάνω στον άλλον, οι αρχές της Σεούλ άρχισαν να εγκαθιστούν προειδοποιητικές πινακίδες σε πέντε περιοχές της πρωτεύουσας.

«Επιλέξαμε τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι περισσότεροι νεαροί πεζοί, καθώς στην πλειονότητά τους οι χρήστες smartphones κυμαίνεται μεταξύ της ηλικίας της εφηβείας και της δεκαετίας των τριάντα», εξηγεί σήμερα στο AFP ο Κιμ Οκ-Κιεόνγκ, στέλεχος του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο έχει επιφορτιστεί με το έργο αυτό.

Κάποιες πινακίδες έχουν ήδη τοποθετηθεί στα φανάρια και δείχνουν έναν πεζό με το βλέμμα καρφωμένο στο κινητό του την ώρα που πάει να τον χτυπήσει ένα αυτοκίνητο.

Καθώς όμως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορεί να μην προσέξουν τις πινακίδες, οι αρχές αποφάσισαν να γραφούν προειδοποιήσεις ακόμη και στα πεζοδρόμια.

«Έχουμε 250 προειδοποιητικά σήματα στα πεζοδρόμια επειδή αυτά θα τα δουν οι πεζοί όταν θα πάνε να κοιτάξουν το κινητό τους», πρόσθεσε ο Κιμ.

Κατά μέσον όρο οι Νοτιοκορεάτες χρήστες του Διαδικτύου περνούν τέσσερις ώρες ημερησίως μιλώντας με άλλους χρήστες ή στέλνοντας μηνύματα μέσω Twitter ή παίζοντας και το 15% από αυτούς παρουσιάζουν συμπτώματα εθισμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι αρχές της Σεούλ θα κάνουν μια αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκστρατείας τους αυτής στο τέλος του έτους για να δουν αν έχει επιτυχία προτού την επεκτείνουν και σε άλλες περιοχές.

Εκστρατείες με παρόμοιους στόχους πραγματοποιούν και διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Αμβέρσα στο Βέλγιο ή η Άουγκσμπουργκ στη Γερμανία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.