Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Η γυναίκα που φτιάχνει προσθετικά δάχτυλα για μετανοημένους γκάνγκστερ της Γιακούζα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν κλείνει ο κύκλος βίας και αίματος και γίνεται μία νέα αρχή χωρίς τη «σφραγίδα» της ιαπωνικής μαφίας.

Απαράβατοι νόμοι, άγραφοι κανόνες, ναρκωτικά, πορνεία, όπλα, νονοί, γκάνγκστερ και στόματα ερμητικά κλειστά. Το οργανωμένο έγκλημα ανέκαθεν λειτουργούσε κάτω από τη μύτη των Αρχών με τις διαβόητες εγκληματικές ομάδες του πλανήτη να έχουν γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό που τα κέρδη τους αλλά και η επιρροή τους να επεκτείνονται πέρα από τα σύνορα.

Οι περίφημες και διαβόητες συμμορίες έχουν στραφεί και σε νόμιμες επιχειρήσεις, μασκαρεύοντας τις παράνομες δραστηριότητές τους με τον μανδύα της νομιμότητας και της επιχειρηματικής δεινότητας. Το μεγαλύτερο συνδικάτο του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιαπωνία είναι η Γιακούζα (Υakuza). Η πανίσχυρη και ιστορική ομάδα υπολογίστηκε το 2012 ότι διαθέτει περισσότερα από 100.000 μέλη, με τα 85.000 από αυτά να ζουν στην Ιαπωνία, τα οποία και έχουν αποδείξει ότι αξίζουν να είναι στις τάξεις της. Η εκπαίδευση για να μπει κανείς στη Γιακούζα είναι ιδιαιτέρως επίπονη και απαιτητική.

Το «διαπρεπέστερο» μέλος της Γιακούζα είναι η εγκληματική οργάνωση Sixth Yamaguchi-gumi, μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές συμμορίες στον πλανήτη, που βγάζει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια δολάρια από εκβιασμούς, το τζόγο, τη βιομηχανία του σεξ, όπλα, ναρκωτικά, κτηματομεσιτικά και πολλά ακόμα.



Συχνά, τα μέλη των διάφορων συμμοριών που απαρτίζουν την οργάνωση ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους επειδή έχουν κομμένο το μικρό δάχτυλό τους στο αριστερό τους χέρι, ως «τιμωρία» όταν δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους ή κάνουν παραπτώματα, ενώ συνήθως έχουν καλύψει το σώμα τους με περίτεχνα τατουάζ.

Οι Ιάπωνες γκάνγκστερ θεωρούνται από τους πιο επικίνδυνους κατέχοντας ισχυρή θέση στο παγκόσμιο χάρτη του οργανωμένου εγκλήματος ανάμεσα σε Ρώσους, Ιταλούς, Κινέζους και Κολομβιανούς.

Τι γίνεται όμως όταν μία ωραία πρωία καταλαβαίνεις πως θέλεις να αφήσεις πίσω σου όλο αυτό αμαρτωλό παρελθόν και να γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου; Και πώς θα το κάνεις αυτό όταν η «σφραγίδα» της ιαπωνικής μαφίας, θα σε ακολουθεί για μια ζωή;

Και ποια είναι αυτή;

Τα κομμένα δάχτυλα του χεριού των μελών της Γιακούζα. Όσοι από αυτούς κατηγορούνται για… παράβαση ακρωτηριάζουν οι ίδιοι τα δάχτυλά τους, ξεκινώντας από το μικρό του αριστερού χεριού τους, το οποίο στη συνέχεια δίνουν στο αφεντικό τους.

Συνήθως, οι… παραβάτες χρησιμοποιούν ένα ξυράφι ή ένα κοφτερό μαχαίρι για να αφαιρέσουν ένα τμήμα από το μικρό τους δάχτυλο στο αριστερό χέρι- από τη μέση και πάνω- και στη συνέχεια το τυλίγουν σε ένα ύφασμα και το προσφέρουν στο αφεντικό τους. Εάν τα «παραπτώματα» συνεχιστούν, κόβουν ό,τι έχει απομείνει από το υπόλοιπο δάχτυλο ενώ σε ακραίες περιπτώσεις έρχεται η ώρα και του δεξί χεριού.

Κάπου εδώ οι υπηρεσίες της 44χρονη Yukako Fukushima γίνονται πολύτιμες. Η συγκεκριμένη γιατρός δημιουργεί μικρά δάχτυλα για τους μετανοημένους μαφιόζους δίνοντάς τους μία δεύτερη ευκαιρία και βοηθώντας τους να κάνουν μία νέα αρχή σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Όταν κρατάει ένα δάχτυλο κάτω από το φως για μια στιγμή δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις από τα δικά της αληθινά δάχτυλα. Τίποτα δεν μαρτυρά ότι είναι ψεύτικο. Είναι απλά άψογο.



«Δεν ήταν κάτι που σκόπευα να κάνω μακροπρόθεσμα και ήμουν έτοιμη να βρω άλλη δουλειά όταν κάποιος μου είπε ότι ήμουν η μόνη στην Ιαπωνία που έκανα κάτι τέτοιο» δήλωσε η Yukako Fukushima.

Η 44χρονη γιατρός μιλώντας στον βρετανικό Guardian εξήγησε πώς με τα νέα δάχτυλα, οι πρώην μαφιόζοι μπορούν να αποκτήσουν μία νέα ζωή και να επανενταχθούν στην κοινωνία δίχως το στίγμα της Γιακούζα να τους ακολουθεί.

«Αν χάσεις ένα δάχτυλο σε ένα ατύχημα, ο κόσμος σε συμπονάει. Αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Γιακούζα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να ξεφύγουν από το παρελθόν τους εξαιτίας των τατουάζ ή των ακρωτηριασμένων δακτύλων», δήλωσε η Fukushima.

Η γυναίκα αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή προσθετικών μελών όταν κατά τη διάρκεια της ιατρικής της εκπαίδευσης είδε στο νοσοκομείο έναν άνδρα ο οποίος πάρα την αφόρητη ζέστη ήταν καλυμμένος από τα πόδια ως το κεφάλι. Όταν, λοιπόν, τον ρώτησε, της απάντησε πως ήθελε να καλύψει τις ουλές που έφερε στο σώμα του έπειτα από σοβαρά εγκαύματα. Έτσι της γεννήθηκε η ιδέα της πλαστικής χειρουργικής, αλλά και της κατασκευής προσθετικών μελών.

Βέβαια, η απόφασή της να φτιάχνει δάχτυλα για τους πρώην μαφιόζους, δεν ήταν ό,τι καλύτερο άκουσαν οι γονείς της και οι φίλοι της, καθώς πολλοί υποστήριξαν ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάει τους γκάνγκστερ.


Η μεταμέλεια απαραίτητη προϋπόθεση για να βοηθήσει

Η Fukushima έχει πάρει δύο κυβερνητικά βραβεία για τη βοήθειά της σε άτομα που θέλουν να επανενταχθούν στην κοινωνία. Η ίδια δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να κατασκευάσει ένα προσθετικό δάχτυλο για έναν πρώην μαφιόζο με την προϋπόθεση ότι έχει πραγματικά μετανιώσει για όσα έκανε στο παρελθόν το οποίο είναι αποφασισμένος να αφήσει μια και καλή πίσω του και να χτίσει μία νέα ζωή μακριά από το έγκλημα.

Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με το αστυνομικό τμήμα της Οσάκα που την φέρνει σε επαφή με τους υποψήφιους πελάτες της διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι πρόκειται για άτομα που πραγματικά θέλουν να αποδεσμευτούν από τους κόλπους της Γιακούζα.

«Χρειάζομαι αποδείξεις ότι έχουν εγκαταλείψει την συμμορία και δε δέχομαι μετρητά από ανθρώπους που απλώς θέλουν να γλιτώσουν τη λίστα αναμονής», εξηγεί η Fukushima, η οποία χρεώνει το μικρό δάχτυλο έναντι περίπου 1.800 ευρώ.

Εάν και τα μέλη που κατασκευάζει μοιάζουν πραγματικά, ωστόσο υπήρξαν και δυσαρεστημένοι πελάτες που διαμαρτυρήθηκαν πως δεν ήταν αρκετά αληθοφανή.



«Είχα κάποια παράπονα από γκάνγκστερ που δεν τους άρεσε το νέο τους δάχτυλο. Δεν ακούω τις απειλές τους, ακόμα και όταν έρχονται εδώ και αρχίζουν να εκτοξεύουν έπιπλα. Ευτυχώς αυτό δε συμβαίνει συχνά, κι η αστυνομία με προσέχει», πρόσθεσε.

Η 44χρονη έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει δάχτυλα σε περισσότερες από 1.000 αποχρώσεις, ώστε το προσθετικό να δείχνει ίδιο με τα υπόλοιπα, ενώ κάθε λεπτομέρεια, από τα νύχια, τα δαχτυλικά αποτυπώματα, τις φλέβες αναπαράγονται με σιλικόνη.

Τη στιγμή που οι ιαπωνικές αρχές έχουν κηρύξει πραγματικό πόλεμο κατά της Γιακούζα, με τα μέλη της να αγγίζουν τις 53.000, πολύ λιγότερα συγκριτικά με τις 80.000 του 2009, η Fukushima εύχεται οι βεντέτες κάποια στιγμή να τελειώσουν, αν και εκτιμά πως η ιδέα της ιαπωνικής μαφίας δύσκολα θα τερματιστεί.


Οι ευχαριστήριες κάρτες και η νέα ζωή

Δεκάδες είναι οι επιστολές που λαμβάνει από ανθρώπους που την ευχαριστούν για το πόσο συνέβαλε στο να αλλάξει η ζωή τους.

«Μαθαίνω για ανθρώπους που παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά, βρήκαν δουλειά. Άλλοι μου λένε ότι βρήκαν το δρόμο τους και ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς τους. Κάποιοι απλώς μου λένε πόσο χαρούμενοι είναι που είναι ζωντανοί, ακόμα και αν μερικές φορές εύχονται να είχαν πεθάνει. Δεν κάνω αυτή τη δουλειά σαν υπηρεσία για την Γιακούζα. Το κάνω για τους ανθρώπους που θέλουν μία δεύτερη ευκαιρία που θέλουν να αποτελούν καλό παράδειγμα για τα παιδιά τους», τόνισε η ίδια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.