Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Πάνω από 53 εκατ. δολάρια για το όπλο του φόνου του Τρέιβον Μάρτιν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο online πλειστηριασμός θα διαρκέσει άλλες πέντε μέρες.

Το πιστόλι του Τζορτζ Ζίμερμαν, ο οποίος αθωώθηκε για τον φόνο του έφηβου Αφροαμερικανού Τρέιβον Μάρτιν στη Φλόριντα, ξεπέρασε σήμερα τα 53 εκατ. δολάρια σ' έναν online πλειστηριασμό που πρόκειται να διαρκέσει άλλες πέντε ημέρες.

Πάνω από 53 εκατ. δολάρια για το όπλο του φόνου του Τρέιβον Μάρτιν

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την έναρξη της δημοπρασίας έγιναν περισσότερες από 9.000 προσφορές. Η τιμή εκκίνησης ήταν 5.000 δολάρια, ποσό που ήταν ήδη πολύ πάνω από την τιμή της αγοράς για ένα μεταχειρισμένο όπλο.

Στις 05:10 (12:00 ώρα Ελλάδας), ο πλειστηριασμός, ο οποίος διεξάγεται από κάποιον «Racist McShootface», είχε φτάσει τα 53.619.000 εκατ. δολάρια. Ωστόσο είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί κατά πόσον οι προσφορές είναι σοβαρές, καθώς ορισμένοι συμμετέχουν χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα και πλειοδοτώντας στη δική τους προσφορά.

Ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ένας πρώην φύλακας συνοικίας της Φλόριντα, σκότωσε στις 26 Φεβρουαρίου 2012 τον Τρέιβον Μάρτιν, έναν έφηβο Αφροαμερικανό 17 ετών, ο οποίος ήταν άοπλος. Το 2013 η δικαιοσύνη είχε αποδεχθεί το επιχείρημα περί νόμιμης άμυνας και είχε αθωώσει τον Ζίμερμαν.

Η τραγωδία είχε αναζωπυρώσει τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ, καθώς η οικογένεια και οι φίλοι του Τρέιβον Μάρτιν τονίζουν πως πρόκειται για ρατσιστικό έγκλημα.

Στην ανακοίνωση του πλειστηριασμού ο Τζορτζ Ζίμερμαν παρουσιάζει το πιστόλι, ένα Kel-Tec PF-9 9 χιλιοστών, ως «το όπλο που χρησιμοποίησε για να υπερασπίσει τη ζωή του και να βάλει τέλος στη βίαιη επίθεση του Τρέιβον Μάρτιν». Είναι μια «ευκαιρία να αποκτήσει κανείς ένα κομμάτι της ιστορίας των ΗΠΑ», προσθέτει απευθυνόμενος στους πιθανούς αγοραστές.

Ένα μέρος των εσόδων από την πώληση του πιστολιού του πρόκειται να διατεθούν για την «καταπολέμηση της βίας του κινήματος Black Lives Matter (οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία) εναντίον των εκπροσώπων της τάξης».

Το αντιρατσιστικό κίνημα Black Lives Matter αναπτύχθηκε αφού πολλοί νεαροί μαύροι σκοτώθηκαν σε όλη τη χώρα, συχνά από αστυνομικούς σε βάρος των οποίων δεν ασκήθηκε καμιά δίωξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.