Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Street artist έφτιαξε μυστικά μια εντυπωσιακή τοιχογραφία στο Κάιρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεταμόρφωσε μια τσιμεντένια παραγκούπολη.

Αυτή είναι, όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες, η τεράστια τοιχογραφία που πήρε σχήμα και μορφή τις τελευταίες εβδομάδες στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σε αυτή την τσιμεντένια, ρυπαρή και χωρίς πράσινο γειτονιά, ζουν εξαθλιωμένοι άνθρωποι όπως ρακοσυλλέκτες. Την εγκαταλελειμμένη αυτή γωνιά της πόλης, που ονομάζεται Manshiyat Naser, επέλεξε ο καλλιτέχνης El Seed και αρκετοί φίλοι του, για να της δώσει λίγο πνοή και χρώμα.

Ο τυνήσιος καλλιτέχνης, δημιούργησε ένα mural (τοιχογραφία) που απλώνεται σε περισσότερα από 50 κτίρια, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα τέχνης «που μπορεί κανείς να θυμάται», γράφουν οι New York Times. Η τοιχογραφία, είναι στα χρώματα του μπλε, του άσπρου και του πορτοκαλί και θυμίζει αραβική καλλιγραφία. Σύμφωνα με το άρθρο, στο mural αποτυπώνεται η ρήση ενός Κόπτη αρχιεπισκόπου που έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: «Έαν κάποιος θέλει να δει το φως του ήλιου, πρέπει να "σκουπίσει" τα μάτια του».

Ο καλλιτέχνης δήλωσε την πρόθεσή του να αλλάξει την περιοχή που συνδέεται στενά με την αθλιότητα. Θέλησε να τιμήσει με αυτό το έργο τους ρακοσυλλέκτες, τους «αόρατους» ανθρώπους που ανακυκλώνουν τα απόβλητα της πόλης. Ο El Seed, έχει κοσμήσει με τα έργα του πόλεις όπως τη Βραζιλία, τη Γαλλία και την Τυνησία ενώ όπως εξηγείται στο κείμενο, το εν λόγω έργο το έφτιαξε κρυφά μιας και η αιγυπτιακή κυβέρνηση δείχνει ελάχιστη ανοχή στους καλλιτέχνες.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.