Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Στους 25 έφτασαν οι νεκροί από τη πτώση της γέφυρας στην Ινδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέλος στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων – Συνελήφθησαν εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρεία.

Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν υπάρχουν πλέον επιζώντες από την κατάρρευση μιας ανισόπεδης οδογέφυρας στην Κολκάτα (πρώην Καλκούτα), που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι και συνέλαβαν πέντε εργαζόμενους της κατασκευαστικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες οικοδόμησης της γέφυρας.

Οι ομάδες διάσωσης απεγκλώβισαν σχεδόν 100 τραυματίες που τους είχαν καταπλακώσει όγκοι τσιμέντου και δοκάρια μετά την κατάρρευση τμήματος της οδογέφυρας χθες το πρωί.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν σχεδόν τερματιστεί καθώς δεν υπάρχουν πλέον επιζώντες. Προσπαθούμε να ανασύρουμε μία σορό από ένα φορτηγό που έχει καλυφθεί από τα χαλάσματα» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Δύναμης Επέμβασης για την αντιμετώπιση Καταστροφών (NDRF), ο Ανίλ Σεκαγουάτ, ο οποίος διευκρίνισε ότι προς το παρόν ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 25.

Σήμερα το βράδυ τοπική ώρα, κρατώντας κεριά περίπου 50 άνθρωποι πραγματοποίησαν μια πορεία στους δρόμους της Κολκάτα έως την περιοχή της τραγωδίας όπου απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας της Κολκάτα, ο Ακχιλές Σατουρβέντι, ανακοίνωσε τη σύλληψη 5 εργαζομένων της κατασκευαστικής εταιρείας IVRCL, που πραγματοποιούσε εργασίες στο εργοτάξιο. Η εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη σε αυτήν την τραγωδία.

«Πέντε άνθρωποι που εργάζονταν για την εταιρεία (που εδρεύει) στο Χάιντεραμπαντ συνελήφθησαν προκειμένου να τους ανακρίνουν οι αρχές» επισήμανε ο Ινδός αξιωματικός, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία σε βάρος της IVRCL, τα γραφεία της οποίας στην Κολκάτα σφραγίστηκαν από τις αρχές.

Ο Ντέρεκ Ο'Μπράιαν, ένας βουλευτής στο Κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Κολκάτα, ανέφερε ότι αυτή η εταιρεία έχει αποκλειστεί από κάθε κατασκευαστικό έργο σε άλλα Κρατίδια λόγω της «κακής της φήμης».

Την ίδια ώρα η NDRF επισημαίνει ότι υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες να εντοπιστούν επιζώντες κάτω από ερείπια της γέφυρας.

Εκείνοι που σώθηκαν και νοσηλεύονται στο κοντινό νοσοκομείο περιέγραψαν τις στιγμές του δυστυχήματος, όταν τόνοι μετάλλων και τσιμέντου ξαφνικά κατέρρευσαν καταπλακώνοντας τα πάντα στον πολυσύχναστο δρόμο που βρίσκεται από κάτω.

«Η οδογέφυρα κατέρρευσε μπροστά μου. Προσπάθησαν να φύγω και τότε τα χαλάσματα έπεσαν πάνω μου» αφηγήθηκε η Σαμπίτα Ντεβί, μια νοικοκυρά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.