Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Άγρια δολοφονία μπλόγκερ με ματσέτες στο Μπαγκλαντές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη.

Μια οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία ενός φιλελεύθερου μπλόγκερ στο Μπανγκλαντές αυτή την εβδομάδα, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, επικαλούμενη ανακοίνωση που διένειμε η εν λόγω οργάνωση στο Διαδίκτυο.

Η Άνσαρ αλ Ισλάμ, ο βραχίονας στο Μπανγκλαντές της οργάνωσης αλ Κάιντα στην Ινδική Υποήπειρο (ΑΚΙΥ), ανέφερε πως μέλη της διέπραξαν τον φόνο για να πάρουν «εκδίκηση» διότι ο ιστολόγος, ο Ναζιμουντίν Σάμαντ, είχε εξυβρίσει τον Αλλάχ, τον προφήτη Μωάμεθ και το ισλάμ σε αναρτήσεις του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα την αυθεντικότητα του μηνύματος, ωστόσο η οργάνωση ανάρτησε μαζί με την ανάληψη της ευθύνης κι έναν σύνδεσμο προς την ψηφιακή της υπογραφή για να επιβεβαιώσει ότι είναι δικό της, σύμφωνα με τη SITE.

Ο 28χρονος Σάμαντ δολοφονήθηκε προχθές Τετάρτη στη Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, από άνδρες οπλισμένους με ματσέτες. Η ενέργεια προστέθηκε σε μια σειρά φόνων υποστηρικτών του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους στο Μπανγκλαντές, που αποδίδονται σε ισλαμιστές.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής νομικής δέχθηκε επίθεση καθώς επέστρεφε από ένα μάθημα στο πανεπιστήμιό του, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Η επιχείρηση αυτή διεξήχθη για να δοθεί ένα μάθημα στους βλάσφημους σ' αυτόν τον τόπο, που με τις δηλητηριώδεις γλώσσες τους προσβάλλουν συνεχώς τον Αλλάχ, τη θρησκεία του ισλάμ και τον αγγελιαφόρο του», ανέφερε το μήνυμα της ΑΚΙΥ στην αγγλική και στη βεγγαλική γλώσσα, σύμφωνα με τη SITE.

Ο ηγέτης της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι είχε ανακοινώσει την ίδρυση της ΑΚΙΥ το 2014, με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Στο βίντεο, έλεγε πως η οργάνωση θα επεκτείνει τα εδάφη όπου εφαρμόζεται ο νόμος του ισλάμ και ότι θα «υψώσει τη σημαία του τζιχάντ» σε όλη την Υποήπειρο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.