Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Επαναπατρίζονται αρχαιότητες σε Ελλάδα και Ιταλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση Μπαλτά με τον ιταλό ομόλογό του - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ελληνικές και ιταλικές αρχαιότητες πρόκειται να επαναπατριστούν την ερχόμενη Δευτέρα, με αφορμή την επίσκεψη του ιταλού υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ντάριο Φραντζεσκίνι στην Αθήνα.

Ο κ. Φραντζεσκίνι θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά τη Δευτέρα 11 Απριλίου. Κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του ιταλού υπουργού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν, στο Μουσείο Ακροπόλεως, διμερείς συνομιλίες με θέμα τις πολιτιστικές συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας για την πάταξη της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών, έχει προγραμματιστεί τελετή παράδοσης πολιτιστικών αγαθών, ελληνικής και ιταλικής προέλευσης, τα οποία εντοπίσθηκαν και επαναπατρίζονται μετά από συντονισμένες κινήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.



Πρόκειται για ένα αρχαίο ελληνικό αγγείο (μελανόγραφη κορινθιακή πυξίδα του 4ου αι. π.Χ.), το οποίο παρανόμως είχε εξαχθεί από την Ελλάδα και εντοπίσθηκε στη βόρεια Ιταλία και ένα αρχαίο αντικείμενο (πήλινο ανάγλυφο), το οποίο προσφάτως πιστοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας ότι είναι ιταλικής προέλευσης και προϊόν παράνομης διακίνησης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.