Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της Σαράποβα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απόφαση της WADA την αθωώνει.

Μεγάλη ανατροπή! Αν και περισσότεροι από 100 αθλητές βρέθηκαν θετικοί στην απαγορευμένη ουσία μελδόνιο, δεν αποκλείεται αρκετοί εξ αυτών, ανάμεσά τους και η Μαρία Σαράποβα, να βγουν… λάδι.

Μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της Σαράποβα

Κι αυτό γιατί μετά από μελέτες που έγιναν από τη WADA (διεθνής υπηρεσία καταπολέμησης του ντόπινγκ), η συγκεκριμένη ουσία, που στις αρχές του 2016 προστέθηκε στη λίστα των απαγορευμένων, καθυστερεί ακόμη και μήνες να αποβληθεί εξ ολοκλήρου από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έτσι, σύμφωνα με τη WADA, είναι πιθανό κάποιος αθλητής να έκανε χρήση της ουσίας πριν την 1η Ιανουαρίου του 2016 και προτού η συγκεκριμένη ουσία μπει στη λίστα των απαγορευμένων. «Σε αυτή την περίπτωση, η WADA μπορεί να κρίνει πως ο αθλητής δεν φέρει ευθύνη ή υπήρξε αμέλεια από την πλευρά του», αναφέρει η ανακοίνωση της WADA.

Αν η ποσότητα του μελδόνιου που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό ήταν μικρότερη από ένα μικρογραμμάριο ανά μιλιλίτρ, ένας αθλητής μπορεί να απαλλαγεί πλήρως, ενώ το ίδιο ισχύει και αν δείγμα του είχε ληφθεί πριν την 1η Μαρτίου και η ποσότητα της ουσίας ήταν μεταξύ 1 και 15 μικρογραμμαρίων.

Είναι άγνωστο αν η Μαρία Σαράποβα, που αυτή τη στιγμή τελεί υπό τιμωρία, εμπίπτει σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες και αν η Ρωσίδα τενίστρια που βρέθηκε θετική λίγο πριν το Αυστραλιανό Open θα γλιτώσει την τιμωρία.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.