Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Θυσία οι νέοι συνταξιούχοι με μειώσεις άνω του 30%

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον βωμό της συμφωνίας και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να θυσιάσει τις συντάξεις των μελλοντικών συνταξιούχων με μειώσεις άνω του 30%, τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις με περικοπές έως και 40%, καθώς και τις συντάξεις χηρείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατέθεσε νέα πρόταση με ακόμη χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων στους δανειστές, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ.

Με τη νέα πρόταση, που αποκαλύπτει η «R», σε περίπτωση που οι καταβαλλόμενες συντάξεις επανυπολογιστούν με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης, θα πρέπει να μειωθούν κατά 1,8 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση εγγυάται ότι η προσωπική διαφορά που θα διαπιστωθεί θα συνεχίσει να καταβάλλεται και πέρα του 2018.

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε μείωση 1 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ ζητούσε 4 δισ. ευρώ.

Η «R» παρουσιάζει παραδείγματα που καταδεικνύουν ότι θα υπάρξουν επιπλέον μειώσεις έως και 25,4% σε υψηλόμισθους εργαζομένους με πολλά έτη ασφάλισης και πολύ μικρές αυξήσεις (έως 9,7%) σε εργαζομένους με χαμηλές απολαβές και πολλά έτη ασφάλισης.

Για ακόμα μεγαλύτερο συντάξιμο μισθό (άνω των 2.000 ευρώ), οι μειώσεις φθάνουν ή/και ξεπερνούν το 30%.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.