Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Έξι λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά σας είναι ξηρά και εύθραυστα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε λάμψη και απαλότητα.

Μην αφήνετε το σαμπουάν να σας ξεγελάει: Τα ξηρά μαλλιά είναι μια κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ειδικοί στον τομέα αποκαλύπτουν τους συνήθεις ύποπτους και προτείνουν θεραπείες για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Ο καιρός

«Το καλοκαίρι περιλαμβάνει υπερβολική έκθεση στον ήλιο, κολύμπι και τα προϊόντα με αλκοόλ αφυδατώνουν τα μαλλιά», λέει ο στυλίστας πολλών celebrity, Richard Marin. «Και έρχεται ο χειμώνας με ακραίες θερμοκρασίες και υπερθέρμανση σε εσωτερικούς χώρους, που κάνει τα μαλλιά ξηρά και ταλαιπωρημένα», καταλήγει ο ίδιος.

Οι πολλές θεραπείες

Οι μάσκες θεραπείας στα μαλλιά ναι μεν ενυδατώνουν τις διψασμένες άκρες των μαλλιών, κρύβουν όμως και μια παγίδα: αν γίνονται συχνά η συσσώρευση της πρωτεΐνης στα μαλλιά τα κάνει εύθραυστα.

Ορμονικές αλλαγές

Τα αντισυλληπτικά χάπια, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση ναι μεν είναι φυσιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα, μπορεί όμως να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα μαλλιά, συμπεριλαμβανομένων της ξηρότητας και της ευθραυστότητας. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας και συζητήστε τι επιλογές θεραπείας έχετε.

Τα λάθος σαμπουάν

Δεν είναι όλα τα σαμπουάν ίδια. Δεν μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιείτε αντρικά σαμπουάν αν είστε γυναίκα και το αντίστροφο. Θα ήταν καλύτερο να ξεπλένετε μερικές φορές τα μαλλιά σας με νερό και να απλώνετε λίγο λάδι στις άκρες παρά να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν που δεν κάνει για τον τύπο των μαλλιών σας.

Το βούρτσισμα των μαλλιών όταν είναι βρεγμένα

Να θυμάστε ότι τα μαλλιά είναι εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα. Όταν τα βουρτσίζετε ενώ είναι βρεγμένα, κάνετε τις άκρες ακόμα πιο εύθραυστές. Αντί να τα χτενίζετε με βούρτσα, χρησιμοποιείστε μια χτένα με αραιά δοντάκια, απλώστε λίγη ποσότητα conditioner και κάνετε ελαφρύ μασάζ.

Το καθημερινό πιστολάκι

Είτε πρόκειται για πιστολάκι, είτε για σίδερο, η καθημερινή θερμότητα στα μαλλιά αφαιρεί την υγρασία από την τρίχα. Εάν η θερμότητα είναι επιτακτική ανάγκη, φροντίστε τουλάχιστον να μην κρατάτε το πιστολάκι πολύ κοντά στα μαλλιά και μην το κρατάτε «κολλημένο» σε ένα σημείο. Κάπως έτσι φριζάρουν τα μαλλιά.

Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε ήδη ταλαιπωρημένα μαλλιά;

Μάσκα με λάδι καρύδας

Ρίξτε μερικές σταγόνες του ελαίου στα χέρια σας και έπειτα απλώστε τις στις άκρες των βρεγμένων μαλλιών σας. Το λάδι αποτρέπει το νερό να φριζάρει τα μαλλιά.

Yπέροχο conditioner για τα μαλλιά

Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε:

½ αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
½ κούπα φρέσκο μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
½ μπανάνα

Χτυπήστε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια απλώστε το στα ξηρά μαλλιά σας από τη ρίζα μέχρι τις άκρες ή αν έχετε λεπτή τρίχα από τη μέση της κεφαλής. Για καλύτερο αποτέλεσμα φορέστε ένα σκουφάκι και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με σαμπουάν και άφθονο νερό. Τα έλαια που περιέχουν αυτά τα τρόφιμα χαρίζουν απίστευτη λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά, ενώ το άρωμα του μάνγκο τα απογειώνει!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.