Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Αστυνομικοί απέτρεψαν γάμο 9χρονης στο Πακιστάν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος ήταν να μπει τέλος σε μια διαμάχη μεταξύ αντίπαλων οικογενειών.

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση της αστυνομίας στο Πακιστάν, όταν διέσωσαν ένα 9χρονο κοριτσάκι που επρόκειτο να παντρευτεί έναν 14χρονο με σκοπό να μπει τέλος σε μια διαμάχη μεταξύ αντίπαλων οικογενειών και συνέλαβαν τέσσερις πρεσβύτερους του χωριού οι οποίοι είχαν διατάξει τον γάμο αυτόν.

Η παρέμβαση της αστυνομίας είναι σπάνιο γεγονός σε μια χώρα όπου οι γάμοι χρησιμοποιούνται συχνά για τη σύναψη «συμμαχιών», την αποπληρωμή χρεών ή τη διευθέτηση διενέξεων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα τέσσερα μέλη του συμβουλίου της κοινότητας που είχαν διατάξει να δοθεί το κορίτσι για «βάνι», δηλαδή ως «αποζημίωση» για να λήξει μια διαμάχη μεταξύ δύο οικογενειών στην περιοχή Ραχίμ Γιαρ Χαν της επαρχίας Πουντζάμπ.

Η σύζυγος του αδελφού της 9χρονης πέθανε πριν από μερικές εβδομάδες λόγω προβλημάτων υγείας και οι συγγενείς της κατηγόρησαν την οικογένεια ότι την δολοφόνησε, εξήγησε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, ο Μαμουνούρ Ρασίντ. «Στις 3 Μαρτίου το συμβούλιο του χωριού αποφάσισε να δώσει το κοριτσάκι για βάνι, για να λήξει η υπόθεση», πρόσθεσε.

Η 9χρονη επρόκειτο να παντρευτεί τον 14χρονο ξάδελφο της νεκρής ενώ ο αδελφός της θα πλήρωνε 150.000 ρουπίες (περίπου 1500 ευρώ) στην οικογένεια της συζύγου του.

Το 3% των κοριτσιών στο Πακιστάν παντρεύονται πριν κλείσουν τα 15 τους, σύμφωνα με τη UNICEF. Συχνά οι γονείς τους είναι πάμφτωχοι και πιστεύουν ότι με τον γάμο θα εξασφαλίσουν οικονομικά τα κορίτσια τους, ιδίως σε περιοχές όπου οι ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες είναι μηδαμινές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.