Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βγάλουμε τους πρώην από τη ζωή μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνει έρευνα-δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Associated Press.

Θυμάστε τότε που ορκιστήκατε ότι δεν θα ξαναμιλήσετε ποτέ ξανά για το υπόλοιπο της ζωής σας με τον πρώην σας και τώρα κανονίζετε να συναντιέστε τακτικά για καφέ; Ξέρετε ότι δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει να το κάνετε ούτως ή άλλως. Ναι, όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση.

Περισσότερο από το 61% των Αμερικανών πιστεύουν ότι δεν αξίζει ο κόπος να προσπαθήσει κανείς να παραμείνει φίλος/φίλη με έναν πρώην, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Associated Press και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 άντρες και γυναίκες. Το ίδιο ποσοστό ανθρώπων πιστεύουν ότι ο σωστός τρόπος να προχωρήσει κανείς μπροστά μετά από έναν χωρισμό είναι να κόψει κάθε είδους επικοινωνία. Ωστόσο, μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν παραμείνει φίλοι με κάποιους πρώην, κάποια στιγμή της ζωής τους. Συγκεκριμένα το 38% των ανθρώπων έχουν διατηρήσει φιλίες με πρώην συντρόφους τους.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και εύλογα γεννάται το ερώτημα γιατί να θέλει κανείς να παραμείνει φίλος με κάποιον σύντροφο του μετά τον χωρισμό;

Οι ψυχολόγοι έχουν την απάντηση. Οι χωρισμοί περιλαμβάνουν μερικές πολύ έντονες συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα. Μέσα σε αυτό το χάος, εύκολα μπορεί να χαθεί η ικανότητα της καθαρής σκέψης, Βασικά, όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με έναν χωρισμό, η καρδιά εξουδετερώνει τη λογική. Με άλλα λόγια, συνήθως κάνετε αυτό που προστάζει η καρδιά σας.

Οπότε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσει κανείς μετά από έναν χωρισμό; Αυτό εξαρτάται από εσάς και τον πρώην σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικό και για τους δύο ανθρώπους να δημιουργήσουν μια νέα φιλία μετά το χωρισμό. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι μια καταστροφή. Αν πάρετε τον χρόνο σας να σκεφτείτε, θα καταλάβετε ποια είναι η απάντηση για εσάς.

Αποφασίσατε μήπως να αποστασιοποιηθείτε από τον πρώην σας μια για πάντα; Να είστε απόλυτοι και ξεκάθαροι με την απόφασή σας. Μπορείτε να πείτε: «Μου αρέσει να περνάω τον ελεύθερό μου χρόνο μαζί σου, αλλά πραγματικά χρειάζομαι να κάνω κάτι για τον εαυτό μου.». Και τότε επιμείνετε και μην απαντάτε σε κανένα γραπτό μήνυμα που ενδεχομένως θα σας στείλει στο κινητό ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι να συμφωνείτε και οι δύο σε αυτή σας την απόφαση. Αν όχι, οι πιθανότητες να καταλήξετε σε έναν άσχημο χωρισμό, είναι πολλές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.