Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Πιθανή αυτοκτονία ο θάνατος του Κιθ Έμερσον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε νεκρός ο Βρετανός Κιθ Έμερσον, ενός εκ των πρωτοπόρων του συνθεσάιζερ στη ροκ μουσική, και ο θάνατός του είναι πιθανό να οφείλεται σε αυτοκτονία σύμφωνα με την αστυνομία του Λος Άντζελες.

Ο Κιθ Εμερσον γνώρισε τη δόξα μέσα στο συγκρότημα Emerson, Lake & Palmer έφυγε από τη ζωή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στα προάστια του Λος Άντζελες. Η φίλη του, Μαρί Καβαγκούτσι, ειδοποίησε τις αρχές. «Ερευνάται ο θάνατος του μουσικού ο οποίος ήταν 71 ετών, που μπορεί να οφείλεται σε αυτοκτονία», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Σάντα Μόνικα.

«Ο Κιθ ήταν μια ευγενική ψυχή, η αγάπη του για τη μουσική και το πάθος του για την εκτέλεση στα πλήκτρα θα μείνουν αξεπέραστα για πολλά χρόνια», δήλωσε ο Καρλ Πάλμερ, πρώην ντράμερ του συγκροτήματος. «Ήταν ένας πρωτοπόρος και καινοτόμος, η μουσική του ιδιοφυΐα συγκινούσε όλους μας στον κόσμο της ροκ, της κλασικής μουσικής και της τζαζ».

Ο αιώνια μακρυμάλλης Εμερσον, για τον οποίο ο Τζίμι Χέντριξ με την ηλεκτρική κιθάρα του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, ήταν ένα θέαμα από μόνος του στις συναυλίες χτυπώντας τα πλήκτρα. Είχε σπουδάσει πιάνο όταν ήταν παιδί. Ωστόσο η καριέρα του και σε κάποιο βαθμό η πορεία της ροκ άλλαξαν για πάντα όταν άκουσε το άλμπουμ «Switched-on Bach» το 1968, του συνθέτη Γουόλτερ Κάρλος που έπαιζε κλασικά κομμάτια με ένα συνθεσάιζερ Moog.



Τα συνθεσάιζερ πρώτης γενιάς, που παράγονταν από τον Ρόμπερτ Μουγκ, μόλις άρχιζαν τότε να παίρνουν μια θέση στον κόσμο της μουσικής. Ακούστηκαν κυρίως στο άλμπουμ «Abbey Road» των Beatles το 1969. Ωστόσο ο 'Εμερσον θεωρείται ο πρώτος κιμπορντίστας και συνθέτης, το συνθεσάιζερ του οποίου είχε βασικό ρόλο στη ροκ.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματός του The Nice το 1970, o Εμερσον συνεργάστηκε με τον Πάλμερ και τον τραγουδιστή Γκρεγκ Λέικ για να φτιάξουν το συγκρότημα Emerson, Lake and Palmer, σταθμό στο progressive ροκ, που ήταν σε πλήρη άνθηση τη δεκαετία του 1970.



Το συγκρότημα είχε πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, κυρίως στη Βρετανία, με μεγάλες μουσικές επιτυχίες όπως τα άλμπουμ του «Trilogie», «Brain Salad Surgery», «Tarkus».

Στη συνέχεια, ο Εμερσον έπαιζε σόλο τα τελευταία χρόνια και είχε προγραμματίσει περιοδεία στην Ιαπωνία τον Απρίλιο. Η παρουσία του στο Facebook ήταν πολύ ενεργή, πρόσφατα είχε δημοσιεύσει το δικό του φόρο τιμής στον Ντέιβιντ Μπάουι και τον αρχηγό του βρετανικού heavy metal συγκροτήματος Motörhead, τον 'Ιαν «Lemmy» Κίλμιστερ, που πέθαναν πρόσφατα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.