Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το hotspot της Σάμου θα «υιοθετήσει» η Αποστολή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα περιλαμβάνει την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων και τη συνδρομή σε ένδυση και φάρμακα.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με οδηγίες του Μακαριότατου κκ Ιερώνυμου και με φορέα τη φιλανθρωπική της Οργάνωση «Αποστολή» θα «υιοθετήσει» το Κέντρο Ταυτοποίησης (hot-spot) της Σάμου.

Την απόφαση ανακοίνωσε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωστής Δήμτσας, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στο Γραφείο του.

«Αυτήν την σκέψη την μοιράστηκε πρόσφατα ο Μακαριότατος με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αλλά σήμερα την ανακοινώνουμε και επίσημα», υπογράμμισε ο κ. Δήμτσας στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

Η «υιοθεσία», η οποία θα αρχίσει πολύ σύντομα, σε χρόνο που θα καθορίσει ο αρμόδιος Υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιαννης Μουζάλας, θα περιλαμβάνει την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων - μεταναστών και τη συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα κλπ.

Επίσης η «Αποστολή» θα παραδώσει σύντομα και χιλιάδες κλίνες που θα κατανεμηθούν στα πέντε Κέντρα Ταυτοποίησης (hot-spots) των πέντε νησιών.

«Με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» και φίλο μου επί 30 χρόνια Κωστή Δήμτσα, ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς μια εξαιρετική συνεργασία. Συζητήσαμε πολλές δράσεις που επεξεργάζεται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η «Αποστολή», στην πολυτιμότατη συνεισφορά τους, στο πλευρό της Κυβέρνησης, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Θα τις εξειδικεύουμε μία – μία και θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία», δήλωσε λίγο αργότερα ο Τέρενς Κουίκ.

Για το πλήρες περιεχόμενο αυτής της συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.