Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Καινοτόμο δράση για την ανακούφιση των αστέγων ανακοίνωσε η Φωτίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λεωφορείο του ΟΑΣΑ θα μετατραπεί σε κινητή μονάδα υγιεινής παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

Μια εξαιρετικά καινοτόμο δράση για την ανακούφιση και τη φροντίδα των αστέγων της Αθήνας παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΣΑ Αναστάσιο Ταστάνη, τον πρόεδρο της ΜΚΟ Praksis Τζανέτο Αντύπα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος ΑΒΕΣ Χρήστο Χαρπαντίδη.

Ειδικότερα, η κ. Φωτίου ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας κινητής μονάδας φροντίδας αστέγων, τη «Φροντίδα εν κινήσει». Όπως γνωστοποίησε, πρόκειται για τη μετατροπή ενός λεωφορείου του ΟΑΣΑ σε κινητή μονάδα υγιεινής, παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας και συμβουλευτικής, σε άστεγους της Αττικής. «Είναι μικρές κινήσεις ενθάρρυνσης, γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η εν λόγω παρέμβαση εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον Μάιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ετήσιο κόστος ανέρχεται στις 400.000 ευρώ, ενώ η χορηγία της Παπαστράτος ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και πολλών εποπτευόμενων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου του υπουργείου Εργασίας, για να δημιουργηθούν επιπλέον δομές.

Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και τις καταστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια. «Δεν μπορώ να μην συγχαρώ πρωτοβουλίες από την Κοινωνία των Πολιτών, όπως αυτήν που συζητάμε σήμερα, που έρχονται συμπληρωματικές στην ευθύνη του κράτους να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους πιο αδύναμους. Η Θεανώ Φωτίου έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα τον τελευταίο χρόνο. Ουσιαστικά, χωρίς πόρους, να έχει εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους αυτό το χέρι βοηθείας που τόσο πολύ χρειάζονται» τόνισε ο υπουργός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.