Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η Εταιρεία Συγγραφέων ζητά την απελευθέρωση του Άσραφ Φαγιάντ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο παλαιστίνιος ποιητής κατηγορήθηκε ότι προωθεί την αθεΐα και καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη και 800 βουρδουλιές.

«Οι λέξεις δεν αποτελούν έγκλημα. Η Σαουδική Αραβία οφείλει να ελευθερώσει τον Άσραφ Φαγιάντ, η καταδίκη σε θάνατο του οποίου μετατράπηκε σε βαρύτατη ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και μαστίγωση 800 φορές. Ο Παλαιστίνιος ποιητής πρέπει αμέσως να απελευθερωθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Συγγραφέων που επαναφέρει το αίτημα απελευθέρωσης του Παλαιστίνιου ποιητή Άσραφ Φαγιάντ.

Η Εταιρεία Συγγραφέων ζητά την απελευθέρωση του Άσραφ Φαγιάντ

Ο φυλακισμένος ποιητής κατηγορήθηκε ότι προωθεί την αθεΐα μέσω της ποιητικής συλλογής που εξέδωσε το 2008, με τίτλο «Οδηγίες Εντός» και καταδικάστηκε αρχικά σε θάνατο και στη συνέχεια η ποινή του μετατράπηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών και 800 βουρδουλιές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2015, το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Βερολίνου, εξέδωσε κείμενο υποστήριξης του Άσραφ Φαγιάντ και κάλεσε σε παγκόσμια κινητοποίηση στις 14 Ιανουαρίου υπέρ της απελευθέρωσής του. Η ανακοίνωση, έρχεται σε συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Εταιρεία Συγγραφέων, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών, στην οποία ο πρόεδρος της Εταιρείας Δημήτρης Καλοκύρης, τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ποίηση: την ποίηση όσο ακόμα μπορεί να αποτελεί έναν επιπλέον ορισμό της ελευθερίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.