Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Επαναστατικό τεστ αίματος κάνει πρώιμη διάγνωση σε όλες τις μορφές καρκίνου!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας ανακοίνωσε η Illumina, η οποία θα αναπτύξει ένα τεστ αίματος το οποίο θα μπορεί να διαγνώσει όλες τις μορφές καρκίνου σε πρώτα στάδια, δίνοντας τη δυνατότητα πρόωρης αντιμετώπισης της ασθένειας.

Προηγούμενες παρόμοιες προσπάθειες άλλων εταιρειών δέχτηκαν σκληρή κριτική, αφού θεωρήθηκε πως δεν υπήρχε επαρκής βάση ερευνών για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανακοίνωση για την δημιουργία τέτοιου τεστ αίματος, με τους επιστήμονες να δηλώνουν για ακόμα μία φορά επιφυλακτικοί.

Παρόλα αυτά, η νέα εταιρεία με την ονομασία Grail (σαν το Άγιο Δισκοπότηρο) ευελπιστεί να έχει έτοιμο το θαυματουργό τεστ αίματος έως το 2019.

Αυτό σημαίνει πως ο καθένας θα μπορεί με μία απλή εξέταση αίματος να βρίσκει αν έχει και ποια μορφή καρκίνου.

Ήδη η Grail έχει προσελκύσει επενδύσεις ύψους 100 εκατ. δολαρίων και το ενδιαφέρον επενδυτών όπως οι Bill Gates, Sutter Hill Ventures και Jeff Bezos.

«Ανυπομονούμε να έρθει η όχι και τόσο μακρινή μέρα που θα είναι δυνατόν με ένα απλό τεστ αίματος να διαγιγνώσκεται η κάθε μορφή καρκίνου», θα πει ο Dr. Richard Klausner, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Αντικαρκινικού Κέντρου των ΗΠΑ.

Βάση της νέας μεθόδου θα είναι οι ελεύθερες ρίζες που (CTDNA) που κυκλοφορούν στο αίμα του κάθε ανθρώπου.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ανάλογα με τα στάδια διάγνωσης του καρκίνου η αγοραστική αξία του τεστ, αν επιτύχει το στόχο του, θα φτάσει από τα 20 έως τα 100 δισ. δολάρια.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.