Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

5 τρόποι να αυξήσετε το εισόδημά σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με τα έξοδα ολοένα να αυξάνονται και τα έσοδα είτε να μειώνονται είτε να παραμένουν σταθερά, είναι λογικό να μην μπορείτε να ανταπεξέρχεστε στις υποχρεώσεις σας και να ψάχνετε κάθε τέλους του μήνα επιπλέον μετρητά.

Εδώ είναι μερικές ιδέες για να αυξήσετε το εισόδημά σας.

Ζητήστε αύξηση
Αν δεν τη ζητήσετε, κανένας εργοδότης – όσο καλός κι αν είστε στη δουλειά σας – δεν θα πάρει την πρωτοβουλία να σας δώσει μια αύξηση στον μισθό σας. Ασφαλώς θα χρειαστεί να αποδείξετε τους λόγους για τους οποίους αξίζετε την αύξηση και να προετοιμάσετε να επιχειρήματά σας. Σκεφτείτε ποια είναι τα επιτεύγματά σας, ποιες οι αρμοδιότητές σας, πόσα τα χρόνια εργασίας σας στη συγκεκριμένη εταιρεία, αναφέρετε τους αριθμούς και κάντε χρήση συγκεκριμένων παραδειγμάτων. Σημαντικές παραμέτρους που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ασφαλώς η οικονομική κατάσταση της εταιρείας (κατά πόσο δηλαδή είναι υγιής η επιχείρηση), το ύψος των μισθών που παίρνουν οι συνάδερφοί σας αλλά και το ύψος του μισθού που αντιστοιχεί για το επάγγελμά σας. Κάντε μια μικρή έρευνα αγοράς και συνυπολογίστε την επαγγελματική σας εμπειρία.

Ψάξτε για νέα δουλειά
Ναι ξέρουμε πώς το ύψος της ανεργίας στην χώρα μας είναι τεράστιο. Από κάπου όμως πρέπει να ξεκινήσετε. Έχετε στα υπόψη σας το LinkedIn; Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο το Facebook και το Twitter, είναι όμως το πιο επαγγελματικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχει.

Φτιάξτε το βιογραφικό σας και αναζητήστε εταιρείες που ψάχνουν προσωπικό με βάση τα προσόντα σας. Προσεγγίστε επίσης ανθρώπους του κοινωνικού σας δικτύου και μάθετε αν μπορούν να προωθήσουν το βιογραφικό σας στους σωστούς ανθρώπους. Φροντίστε όμως να διαπραγματευτείτε το θέμα του μισθού στη νέα σας δουλειά, αφού θα είναι το σημείο εκκίνησης για μελλοντική αύξηση εισοδήματος.

Ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν χρειάζεστε
Κερδίστε χρήματα πουλώντας άχρηστα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι και πιάνουν χώρο. Μπορεί να είναι ρούχα που δεν θα φορέσετε ποτέ ξανά ή βιβλία που έχετε διαβάσει. Επί της ευκαιρίας θα μπει και μια τάξη στον προσωπικό σας χώρο.

Εκμεταλλευτείτε τα χόμπι σας
Αν υπάρχει κάτι που σας αρέσει να κάνετε και είστε ιδιαίτερα καλοί σε αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να επωφελείστε από το αγαπημένο σας χόμπι. Για παράδειγμα πουλήστε έργα χειροτεχνίας στο Etsy (αποτελεί τον μεσάζοντα, την πλατφόρμα μέσω της οποίας κάποιος μπορεί να πουλήσει κάτι που έφτιαξε ο ίδιος) ή αξιοποιήστε τις ικανότητες σας στη φωτογραφία.

Βρείτε μια δεύτερη δουλειά
Η δεύτερη δουλειά μπορεί να σας οδηγήσει στην υπερκόπωση γι’ αυτό μην το παρακάνετε. Βρείτε κάτι σε ημιαπασχόληση ή κάτι σε εξωτερική συνεργασία. Υπάρχουν επίσης κάποιες διασκεδαστικές θέσεις εργασίας όπως το pet walker (ναι, σε αναζήτησή μας στο Διαδίκτυο το βρήκαμε κι αυτό) ή το babysitting αν αγαπάτε κι έχετε καλή σχέση με τα παιδιά. Αν πάλι έχετε πολλά ακίνητα υπό την κατοχή σας και σας πνίγει ο ΕΝΦΙΑ σκεφτείτε το ενδεχόμενο να νοικιάσετε τον χώρο σας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb, που φιλοξενεί καταχωρίσεις ενοικιαζόμενων κατοικιών σε ταξιδιώτες.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.