Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Εδώ και 2 χρόνια «στέλνουν» τα πρόστιμα στα ΙΧ χωρίς ασφάλεια, ΚΤΕΟ και Τέλη Κυκλοφορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλαλούμ επικρατεί στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς το οικονομικό επιτελείο για ακόμη μία διέρρευσε πως σύντομα θα αποσταλούν τα ειδοποιητήρια με τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων και χωρίς ΚΤΕΟ οχημάτων όπως επίσης και σε εκείνους που δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας και κινούν παράνομα τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia το μόνο πρόστιμο που θα επιβληθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αφορά στα ΚΤΕΟ ενώ στη συνέχεια στο στόχαστρο της ΓΓΠΣ έχουν εισέλθει οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων στελέχη από τον ασφαλιστικό κλάδο επισημαίνουν στο Enikonomia πως ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική διασταύρωση και πως τα ειδοποιητήρια θα έπρεπε κανονικά να έχουν σταλεί πριν από 2 χρόνια που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος. Από τότε το μόνο που γίνεται είναι να υπάρχουν διαρροές περί αποστολής των προστίμων στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Πάντως τα στελέχη από τον ασφαλιστικό κλάδο έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και λίγες εβδομάδες στο οικονομικό επιτελείο καθώς καταγράφεται μεγάλη πτώση στις ανανεώσεις συμβολαίων τόσα στα ΙΧ όσο και στις μοτοσικλέτες.

Όσον αφορά στα ειδοποιητήρια των προστίμων στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων στελέχη τόσο από τον κλάδο εκτιμούν πως εδώ και 2 χρόνια που ισχύει ο νόμος κάθε δίμηνο υπάρχει και μία διαρροή πως στέλνουν τα πρόστιμα...

Πάντως ο κ. Αλεξιάδης για ακόμη μία φορά τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών κάνει διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Όσοι υπάγονται σε αυτές τις δύο κατηγορίες, θα λάβουν ειδοποιητήρια από το υπουργείο, όπως διευκρίνισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι τα ειδοποιητήρια θα ληφθούν από τους ιδιοκτήτες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

«Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στους 800.000 οδηγούς που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, είπε ότι, επίσης θα σταλούν ειδοποιήσεις.

Εξετάζεται συνολική αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων. «Τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα», είπε προαναγγέλλοντας ελαφρύνσεις σε κάποιες κατηγορίες χρήσης των οχημάτων.

Έσοδα τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ!

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι «απειλές» του οικονομικού επιτελείου και τελικά αποσταλούν τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων και χωρίς ΚΤΕΟ οχημάτων αλλά και σε εκείνους που δεν έχουν καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας τότε στο σύστημα θα βεβαιωθούν χρέη άνω των 500 εκατ. ευρώ!

Ειδικότερα από το πρόστιμο των 150 ευρώ που θα βεβαιωθεί στους 800.000 ιδιοκτήτες χωρίς ΚΤΕΟ στο Taxisnet θα φέρει στα δημόσια Ταμεία 120 εκατ. ευρώ.

Από το πρόστιμο των 250 ευρώ στους 600.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων το κράτος αναμένει να εισπράξει 150 εκατ. ευρώ.

Αν ωστόσο επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς που κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα τότε τα έσοδα από τα πρόστιμα ανεβαίνει στα 250 εκατ. ευρώ!

Τέλος οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 ή και παλαιότερων ετών οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 800.000 κατόχους αναμένεται να φέρουν στα δημόσια ταμεία πάνω από 210 εκατ. ευρώ.

Πάντως τα στελέχη από τον ασφαλιστικό κλάδο αλλά και τα ΚΤΕΟ επισημαίνουν στο Enikonomia πως τα πρόστιμα απλά θα βεβαιωθούν στο Taxisnet και ένα πολύ μικρό ποσοστό των ιδιοκτητών θα σπεύσει να πληρώσει. Οι υπόλοιποι απλά θα τα αφήσουν απλήρωτα αυξάνοντας τα χρέη τους προς το Δημόσιο...


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.