Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΔΟΕ: Πρόσφυγας θα συμμετάσχει στη λαμπαδηδρομία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το προσφυγικό συνιστά μείζον θέμα στην παγκόσμια κοινότητα και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα ήταν φύσει αδύνατον να αποστασιοποιηθεί απ’ αυτή την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, λοιπόν, έσπευσε επί ελληνικού εδάφους να δηλώσει πως στη διάρκεια της τελετής έναρξης των Αγώνων του Ρίο θα τιμηθεί γκρουπ αθλητών-προσφύγων με συμμετοχή στους Αγώνες υπό την Ολυμπιακή σημαία, ενώ θα συμμετάσχουν και στη λαμπαδηδρομία.

«Θέλουμε να προσελκύσουμε την προσοχή όλων στο πρόβλημα και τη μοίρα 60 εκατομμυρίων ανθρώπων, που έχουν φύγει από την πατρίδα τους αναζητώντας ένα καλύτερο "αύριο"», υπογράμμισε ο Μπαχ και πρόσθεσε: «Είναι άνθρωποι χωρίς ελπίδα, σημαία και Εθνικό Ύμνο, θα τους καλέσουμε, λοιπόν, να λάβουν μέρος στους Αγώνες υπό την Ολυμπιακή σημαία».

Ταυτόχρονα, ο Τόμας Μπαχ επεσήμανε πως η φλόγα, από τη στιγμή που θα ανάψει στις 21 Απριλίου, στην Αρχαία Ολυμπία, θα περάσει από ένα κέντρο φιλοξενίας Ιρανών και Αφγανών προσφύγων της Αθήνας, μέχρι να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

«Η φλόγα θα περάσει από ένα κέντρο φιλοξενίας όπου, ένας πρόσφυγας θα κληθεί να συμμετάσχει» είπε ο Μπαχ.

Ο Μπαχ βρίσκεται στην Ελλάδα και συμμετείχε στη βράβευση Αθλητών από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που διεξήχθη την Τετάρτη (27/1) και αύριο Παρασκευή (29/1) αναμένεται να επισκεφτεί το Παναθηναϊκό Στάδιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.