Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Κωμόπολη υποδέχεται το πρώτο μωρό μετά από 29 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός.

Μια μικρή πόλη στη βόρεια Ιταλία γιορτάζει την άφιξη του πρώτου παιδιού μετά από 29 χρόνια! Ο δήμαρχος της Ostana, που βρίσκεται στα όρη της περιοχής του Πιεμόντε, αναφέρει ότι «είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» για αυτή τη μικρή κοινότητα, ο πληθυσμός της οποίας κατρακυλά τα τελευταία 100 χρόνια.

Ο Πάμπλο, γεννήθηκε σε μαιευτήριο στο Τορίνο την περασμένη εβδομάδα και ανεβάζει το αριθμό του πληθυσμού στα 85 άτομα αν και οι μισοί από αυτούς ζουν μόνιμα σε αυτό τον τόπο. Σύμφωνα με τον τοπικό άρχοντα Giacomo Lombardo, γράφει η La Stampa, τη δεκαετία του ’90 τουλάχιστον στην Ostana ζούσαν πάνω από 1000 κάτοικοι, ενώ ήδη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο αριθμός γεννήσεων είχε αρχίσει να φθίνει. «Η πραγματική μείωση άρχισε το 1975 με 17 γεννήσεις μωρών ανάμεσα στα 1976 και 1987, οπότε και γεννήθηκε το τελευταίο μωρό μέχρι τον Πάμπλο», λέει.

Η κοινότητα προσπαθεί να αναπτύξει την περιοχή ώστε να κρατήσει τους κατοίκους της, αποφεύγοντας την μετανάστευση. Οι γονείς του Πάμπλο, Silvia και Jose, σκόπευαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό πριν από πέντε χρόνια αλλά όταν τους πρότειναν εργασία στον τόπο τους, αναθεώρησαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.