Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Θεία Λειτουργία σε σπήλαιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού.

Εκατοντάδες πιστοί από όλη την Κρήτη και όχι μόνο, ζέσταναν χθες τη σπηλιά του Αγ. Ιωάννου του Ερημίτη στη Μαραθοκεφάλα, όπου τελέστηκε η θεία λειτουργία για την έλευση του Θεανθρώπου, ιερουργούντος του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Αμφιλοχίου, σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης.

Στη φυσική φάτνη της Κρήτης, όπου κάθε χρόνο συρρέουν εκατοντάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο, γίνεται η αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού και η βιωματική συμμετοχή στη θεία λειτουργία είναι μια μοναδική εμπειρία για τους πιστούς.

Το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με το flashnews.gr μέχρι και τα μεσάνυχτα, έγινε η νυχτερινή, χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν θεαματική, αφού υπολογίζεται ότι στο σπήλαιο βρέθηκαν πάνω από 5000 προσκυνητές. Πούλμαν από το Λασίθι, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο μετέφεραν πιστούς από κάθε γωνιά της Κρήτης στο σπήλαιο και από εκεί, μέσα από τις ψαλμωδίες της θείας λειτουργίας, την αναπαράσταση της φάτνης όπου γεννήθηκε ο Χριστός και το αστέρι που λάμπει στην κορυφή της σπηλιάς, οι πιστοί βρέθηκαν νοερά στην Βηθλεέμ της σωτηρίας και της ελπίδας.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.