Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Αναμνήσεις από τη Γερμανία του 1900

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έγχρωμες εικόνες μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της εποχής.

Επιστροφή στη Γερμανία περισσότερο από έναν αιώνα πριν επιχειρεί λεύκωμα με περισσότερες από 800 έγχρωμες φωτογραφίες.

Ήταν η εποχή, δεκαετίες πριν το δεύτερο Ράιχ, που η χώρα βρισκόταν στη φάση της εκβιομηχάνισης, όταν οι Γερμανοί μηχανικοί και επιστήμονες προόδευαν. Νέες κατοικίες κατασκευάζονταν για να στεγάσουν τους εργάτες και μαζί νέοι δρόμοι.

Η γερμανική οικονομία άνθιζε, στην Ευρώπη επικρατούσε σχετική ειρήνη.

Ο εκδοτικός οίκος Taschen που υπογράφει το λεύκωμα «Germany Around 1900» σημειώνει: «Η στροφή του 20ου αιώνα έμοιαζε πολλά υποσχόμενη για τη Γερμανία. Μπορεί τα προάστια να γέμιζαν φτηνά καταλύματα για τους εργάτες αλλά στις μεγάλες νέες λεωφόρους στα κέντρα των πόλεων ο κόσμος έκανε περιπάτους μπροστά από τις επαύλεις της μπουρζουαζίας. Η οικονομία άνθιζε, η αριστοκρατία και ο στρατός απολάμβαναν κοινωνικό πρεστίζ και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ήταν υπέρ του Κάιζερ. Το βιβλίο αναπαριστά τη Γερμανία της αλλαγής του αιώνα όπως η ίδια ήθελε να βλέπει τον εαυτό της: με αυτοπεποίθηση, λαμπερή, πατριωτική αλλά και με πίστη στην πρόοδο και, για εκείνους που μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά- κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα».

Οι φωτογραφίες αποτελούν σπάνια δείγματα μιας διαδικασίας εκτύπωσης που επέτρεπε την αναπαραγωγή ασπρόμαυρων φωτογραφιών με χρώμα.

Το βιβλίο υπογράφουν ο φωτογράφος graphic designer και συλλέκτης Marc Walter, η ερευνήτρια και συγγραφέας Sabine Arque και ο ιστορικός Karin Lelonek.


Παλάτι Schwerin, Mecklenburg

Παραθαλάσσιο θέρετρο

Κάστρο Rheinstein, αριστερά, και Hildesheim στα δεξιά

Κάστρο Sigmaringen

Δημαρχείο Wernigerode

Γέφυρα Bastei

Γερμανική κουζίνα

Κάστρο Neuschwanstein

Γέφυρα Frederick και καθεδρικός ναός Βερολίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.