Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Βουνά με σκουπίδια σε όλα τα σημεία της Ζακύνθου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε ολοκληρωμένη διαχείριση», δήλωσε ο δήμαρχος - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η εικόνα με τα σκουπίδια να έχουν μετατραπεί σε βουνά σε όλα τα σημεία της Ζακύνθου και κυρίως στην πόλη, απασχόλησε χθες το βράδυ τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις, οι οποίες στην πορεία της συζήτησης οξύνθηκαν.

Το θέμα έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Κασσιμάτης, ο οποίος ανέφερε «πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, γιατί αυτή δεν είναι εικόνα γιορτινή».



Όλοι ζήτησαν ενημέρωση από τον δήμαρχο, Π. Κολοκοτσά, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε «να κάνουν υπομονή για τρεις μήνες, καθώς στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε ολοκληρωμένη διαχείριση σκουπιδιών» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που η τότε πρόεδρος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου μαζί με τους δημάρχους προσπαθούσαν να επεκτείνουν τον ΧΥΤΑ στο Σκοπό και εμείς παραλάβαμε μία βόμβα. Γυρίσαμε όλη την Ελλάδα για να δούμε πώς αντιμετωπίζουν το θέμα άλλες περιοχές και ακολούθως σχεδιάσαμε τι θα κάνουμε στον τόπο μας», υποστήριξε ο κ. Κολοκοτσάς και πρόσθεσε: «Το τοπικό σχέδιο είναι έτοιμο και στις 8 Ιανουαρίου θα ανοιχθούν οι προσφορές για τον διαγωνισμό που αφορά τον εξοπλισμό».



Επίσης, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ζακύνθου σημείωσε ότι «χώροι υπάρχουν» ενώ τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα μεταβεί στην Αθήνα για την άδεια που αναμένει από την ΥΠΑ και αφορά το οικόπεδο που βρίσκεται στον χώρο του Συνδέσμου Καθαριότητας.



«Πάμε για ολοκληρωμένη διαχείριση με κομποστοποίηση και ένα μικρό υπόλειμμα. Μπορούμε να πάμε και στον Άρη για να μην πω πιο ψηλά, αλλά τώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Έχουμε τα 60 στρέμματα στο αεροδρόμιο και δεν κινδυνεύουν τα αεροπλάνα από το εργοστάσιο. Μόλις έλθει ο εξοπλισμός θα έχουμε και τη χωροθέτηση», συμπλήρωσε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.