Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Παραμονή Χριστουγέννων στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπατος στην Αθήνα του 17ου-19ου αιώνα.

Σε ένα γιορτινό περίπατο στις αίθουσές του προσκαλεί μικρούς και μεγάλους το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 13:00.

Συγκεκριμένα από τις 11:00 έως τις 12:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου θα ξεναγήσουν το κοινό στη νέα περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος-19ος αιώνας».

Στις 12:00 το ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται στην αίθουσα του Βωμού. Έθιμα που σχετίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου χρόνου από την Ελλάδα της εποχής των περιηγητών παντρεύονται με ανάλογα έθιμα και δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων, ενώ μία χριστουγεννιάτικη ιστορία του Παπαδιαμάντη μάς μεταφέρει κάτι από τη μαγεία αυτών των γιορτινών ημερών (αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και συνοδεύει με ήχους, κάλαντα και τραγούδια ο Γιάννης Ψειμάδας).

Στις 12:30 η χορωδία νέων Vocal Inventions Ensemble, υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου, θα ερμηνεύσει έργα των Arlen, Caccini, Coulais, Curter & Hudson, Gjeilo, Jenkins, Pierpoint, Purcel, Rutter, καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλείνοντας μελωδικά το εορταστικό πρόγραμμα.

Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι απαραίτητο το εισιτήριο. Οι δηλώσεις συμμετοχής για την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση ξεκινούν μισή ώρα πριν την έναρξη της δράσης στο γραφείο πληροφοριών της εισόδου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.