Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ολη η απόφαση της επιβολής προστίμου 150 ευρώ για όσους δεν περνούν ΚΤΕΟ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά το γεγονός πως έχουν απομείνει μόλις 10 ημέρες για έλευση της νέα χρονιάς ο ρυθμός ελέγχων στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας χαρακτηρίζεται υποτονικός καθώς πάνω από 1,5 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από Τεχνικό 'Ελεγχο και κινδυνεύουν πλέον άμεσα από την επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ.

Το Enikonomia παρουσιάζει την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που ορίζει την διαδικασία και τον τρόπο πληρωμής του προστίμου των 150 ευρώ για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν περνάνε από ΚΤΕΟ.

Ειδικότερα σύμφωνα την απόφαση, που δημοσιεύει το Enikonomia, ο χρόνος επιβολής του προστίμου των 150 ευρώ ορίζεται η επόμενη μέρα της συμπλήρωσης του εκπρόθεσμου ελέγχου ανεξαρτήτως του χρόνου διενέργειας της διασταύρωσης και της έκδοσης της πράξης και το πρόστιμο οφείλεται ακόμη και αν μέχρι τη βεβαίωσή του στη φορολογική διοίκηση έχει διενεργηθεί περιοδικός τεχνικός έλεγχος στα οχήματα.

Ο εντοπισμός των οχημάτων χωρίς ΚΤΕΟ στα οποία θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ θα πραγματοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΑΣΛΕ) του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά από επεξεργασία στα παρακάτω ηλεκτρονικά αρχεία:

- Το αρχείο των οχημάτων για τα οποία επιβάλλονται Τέλη Κυκλοφορίας.

- Το αρχείο των οχημάτων που είναι δηλωμένα ως κλεμμένα.

- Το αρχείο των οχημάτων που βρίσκονται σε ακινησία και τηρείται στην ΔΑΣΛΕ.

- Το αρχείο των ΙΧ και των μοτοσικλετών που βρίσκονται ακινησία και τηρείται στη ΓΓΔΕ.

- Το αρχείο Δελτίων περιοδικών ελέγχων που τηρείται στη ΔΑΣΛΕ.

Οι ηλεκτρονικές διασταρώσεις θα γίνονται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο με την πρώτη εφαρμογή να έχει πραγματοποιηθεί έως τέλος Φεβρουαρίου 2016 και τη δεύτερη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2016.

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα βεβαιώνονται μέσω Taxisnet στην επιλογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» ενώ παράλληλα οι παραβάτες θα ενημερώνονται και μέσω επιστολής.

'Οσοι από τους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να υποβάλλουν ένσταση εναντίον του προστίμου έχουν στην διάθεσή τους 20 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα παραλαβής της επιστολής.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την απόφαση για τα πρόστιμα ΚΤΕΟ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.