Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ξεσηκώθηκαν γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωνάζουν για την απουσία πιστοποίησης σπουδών, καρτέλας μαθητή και μόνιμου προσωπικού.

Αντιδρούν γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής στην απουσία πιστοποίησης σπουδών, καρτέλας μαθητή και μόνιμου προσωπικού που υποβαθμίζουν την λειτουργία του σχολείου.

Πρώτο στη λίστα των άλυτων χρόνιων προβλημάτων του Μουσικού Σχολείου, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και ειδική γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων, Χρύσα Παπαδοπούλου, είναι το ζήτημα της πιστοποίησης των παιδιών. Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου από τον ιδρυτικό νόμο των μουσικών σχολείων έχει θεσμοθετηθεί η πιστοποίηση των σπουδών των μαθητών μετά από κάποιες εξετάσεις, αλλά αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ, με εξαίρεση τα δύο πρώτα χρόνια. Η κ. Παπαδοπούλου τονίζει ότι απουσιάζει και η ύπαρξη καρτέλας του κάθε μαθητή στην οποία οφείλει να αναγράφεται όσα έχουν διδαχθεί τα προηγούμενα έτη, ώστε να γνωρίζει το επίπεδο ο κάθε νέος καθηγητής που έρχεται.

Τα κενά στο διδακτικό προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες ήταν τεράστια με αποτέλεσμα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες μαθημάτων.

Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι όλες οι ειδικότητες τώρα έχουν καλυφθεί, εκφράζονται φόβοι για την συμπλήρωση της ύλης μέχρι και τον Ιούνιο, από τα κενά που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οι σύλλογοι γονέων ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να μονιμοποιηθούν οι τετρακόσιοι προσληφθέντες καθηγητές στα Μουσικά Σχολεία της χώρας ώστε να πάψει η «ομηρία» αυτού του τύπου των σχολείων. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα σπουδών εμπεριέχει μουσικά μαθήματα πολλά από τα οποία θα πρέπει να διδάσκονται ατομικά όπως είναι το πιάνο ή ο ταμπουράς και πραγματοποιούνται τις περισσότερες φορές σε ολιγομελή γκρουπ μαθητών, ώστε να αντιμετωπίζεται η έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των διαφόρων ειδικοτήτων.

Η κ. Παπαδοπούλου κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς βάζουμε το λιθαράκι μας σαν γονείς, στηρίζουμε τα σχολεία μας, στηρίζουμε τα παιδιά μας και θέλουμε η πολιτεία να μας στηρίξει ακόμα περισσότερο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.