Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Το έμβρυο ξεχωρίζει χαρές και λύπες της εγκύου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η χαρά της εγκύου μεταδίδεται στο έμβρυο, ακριβώς όπως γίνεται και με τη θλίψη της, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ναγκασάκι στην Ιαπωνία οι οποίοι μελέτησαν την αντίδραση των εμβρύων σε δέκα εγκύους κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, οι οποίες έβλεπαν ένα ευχάριστο απόσπασμα από την ταινία «Μελωδία της ευτυχίας».

Πριν και μετά παρακολούθησαν ένα ουδέτερο βίντεο, όλα φορώντας ακουστικά για να μην επηρεάσουν τα έμβρυα. Στα πέντε λεπτά που διήρκεσε το χορευτικό από την ταινία, οι ειδικοί παρατήρησαν, μέσω υπέρηχου, αυξημένη κίνηση των άκρων αλλά και ολόκληρου του σώματος σε όλα τα έμβρυα σε σχέση με την ώρα που έβλεπαν το άλλο βίντεο.

Οι κινήσεις τους, σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Χίζελ στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, υποδηλώνουν τη σωστή λειτουργία του νευρικού, του καρδιαγγειακού και του μυοσκελετικού συστήματος.

Αντίθετα, τα έμβρυα δεκατεσσάρων εγκύων οι οποίες παρακολούθησαν ένα «λυπητερό» απόσπασμα από άλλη ταινία, παρουσίασαν σαφώς μειωμένη κίνηση στα άκρα.

Ο Καζουγιούκι Σινοχάρα, επικεφαλής της έρευνας, εξηγεί πως η λύπη της μητέρας προκαλεί την έκκριση μιας ορμόνης, η οποία απομακρύνει το αίμα από τη μήτρα. Για να διαχειριστεί την «κρίση», το έμβρυο μειώνει τη ροή αίματος στα άκρα και στέλνει το υπόλοιπο στον εγκέφαλο και την καρδιά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.