Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ο τελευταίος Βρετανός κρατούμενος στη φυλακή του Γκουαντάναμο κάνει απεργία πείνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε συλληφθεί στην Τόρα Μπόρα στο βόρειο Αφγανιστάν τον Δεκέμβριο του 2001.

Ο τελευταίος Βρετανός κρατούμενος στο Γκουαντάναμο, Σέικερ Άαμερ, ο οποίος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος προσεχώς από τις αμερικανικές αρχές, δήλωσε ότι κάνει απεργία πείνας και ότι μπορεί να μην βγει ζωντανός από τη φυλακή, σύμφωνα με την The Mail on Sunday.

Ο 46χρονος αυτός Βρετανός σαουδαραβικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί στην Τόρα Μπόρα στο βόρειο Αφγανιστάν τον Δεκέμβριο του 2001 και έκτοτε κρατείται χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, δήλωσε επίσης ότι υφίσταται σωματική βία, σημειώνει η κυριακάτικη εφημερίδα.

Η βρετανική κυβέρνηση ζητεί από το 2010 την απελευθέρωση του Άαμερ, ο οποίος είναι παντρεμένος με μια Βρετανίδα.

Ο ίδιος εμπιστεύτηκε, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, στον δικηγόρο του Κλάιβ Στάφορντ Σμιθ ότι "τα χαρτιά έχουν υπογραφεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, πολλά μπορούν να συμβούν προτού να βγω" και πρόσθεσε: "ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να ξαναδώ τον ήλιο".

Οι Αμερικανοί υποπτεύονται τον Άαμερ ότι στρατολογούσε και χρηματοδοτούσε την Αλ Κάιντα από τη Βρετανία. Ωστόσο ο δικηγόρος του δηλώνει ότι ο 46χρονος εργαζόταν για μια φιλανθρωπική οργάνωση όταν συνελήφθη στο Αφγανιστάν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.