Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τα μυστικά του βάλτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απόκοσμη ομορφιά του στην πρωινή καταχνιά - Δείτε τις φωτογραφίες.

Αν ζητηθεί από κάποιον να περιγράψει ένα από τα πιο όμορφα μέρη στη Γη δεν είναι πολύ πιθανό να του έρθουν στο μυαλό… βάλτοι. Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Jekabs Andrusaitis ωστόσο θέλησε να αναδείξει τις κρυμμένες ομορφιές που έχουν τα έλη και να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχουμε γι’ αυτά.

Ο 37χρονος φωτογράφισε το φθινοπωρινό τοπίο στον βάλτο Kemeri στην πατρίδα του τη Λετονία και μάλιστα φρόντισε να είναι εκεί το χάραμα για να αποτυπώσει στο φακό του την ομορφιά της πρωινής καταχνιάς.

«Το πρωί της φωτογράφισης η γυναίκα μου κι εγώ ξυπνήσαμε στις 3μιση τη νύχτα για να ξεκινήσουμε στις 4. Ύστερα από λίγο ο ουρανός άρχισε να βάφεται πορτοκαλής και βλέπαμε τον βάλτο καλυμμένο με ένα πέπλο πυκνής ομίχλης. Βρεθήκαμε εκεί τη σωστή ώρα για να προλάβουμε τα καλύτερα χρώματα της αυγής. Καθώς ο ήλιος ανέτειλε ακούγαμε τα πουλιά να τιτιβίζουν πετώντας ενώ χιλιάδες μικροί και μεγάλοι ιστοί αράχνης γυάλιζαν στολισμένοι με τις σταγόνες της πρωινής υγρασίας», περιγράφει.

Το εντυπωσιακό έλος Kemeri είναι ηλικίας τουλάχιστον 8000 ετών και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Στο τραχύ τοπίο του ζει και βασιλεύει ένα εντυπωσιακό οικοσύστημα.






























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.