Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Στην Εκκλησία μέσω... κινητού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εικονικές περιηγήσεις σε περισσότερα από 200 σημαντικά θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα της χώρας θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να πραγματοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου. Με ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα και μέσω 3D αναπαραστάσεων και βίντεο ο χρήστης μπορεί να γνωρίσει την εκκλησιαστική ταυτότητα και να μετατρέψει το κινητό τηλέφωνο ή το τάμπλετ σε πλήρη θρησκευτικό τουριστικό οδηγό.

Η σύγχρονη εφαρμογή παρουσιάστηκε χθες σε ειδική ημερίδα της Αρχιεπισκοπής στο πλαίσιο του έργου «Ανάδειξη της Εκκλησιαστικής Πολιτιστικής Κληρονομίας» και «Πλατφόρμα Διαχείρισης Θρησκευτικών Προορισμών», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Μέσω του κινητού οι χρήστες, εκτός από την πρόσβαση σε περισσότερα από 200 θρησκευτικά μνημεία, σε τουριστικά αξιοθέατα σε όλη την Ελλάδα και σε εκκλησιαστικό ημερολόγιο, θα μπορούν να συγχρονίσουν με τον προσωπικό τους οδηγό τις αποθηκευμένες πληροφορίες, μέσω της διαδικτυακής πύλης religiousgreece.gr.

«Η Εκκλησία παράγει πολιτισμό», δήλωσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος τονίζοντας πως «ένα μεγάλο μερίδιο του πολιτισμού καλύπτεται από τον εκκλησιαστικό πολιτισμό, την εκκλησιαστική τέχνη».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.