Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Δαμάζοντας κύματα-βουνά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δύναμη της θάλασσας συναντά την αποφασιστικότητα των σέρφερ - Δείτε τις φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.

Πολλοί μπορεί να νιώσουν φόβο στη θέα αυτών των τεράστιων κυμάτων. Για τους παράτολμους δεινούς σέρφερ ωστόσο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μια μοναδική εμπειρία.

Δαμάζοντας κύματα ύψους 30 μέτρων που σκάνε στις πορτογαλικές ακτές στον Ατλαντικό οι σέρφερ δείχνουν τις δυνατότητές τους και προκαλούν δέος στους θεατές.

Τα θηριώδη κύματα δημιουργούνται από τον συνδυασμό ενός υποβρύχιου φαραγγιού μήκους 200 χιλιομέτρων και βάθους σχεδόν πέντε χιλιομέτρων με τα ισχυρά ρεύματα του Ατλαντικού.

Έτσι φτάνουν ορμητικά στην Praia do Norte της περιοχής Nazare της Πορτογαλίας, δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα. Το μόνο που μπορεί να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι η ίδια η προσπάθεια των σέρφερ να «ταξιδέψουν» πάνω στα κύματα αυτά.

Στο σημείο αυτό της πορτογαλικής ακτής σπεύδουν οι σέρφερ ειδικά αφότου ο Αμερικανός Garrett McNamara έκανε εκεί παγκόσμιο ρεκόρ πριν τρία χρόνια και πέρσι ξαναέκανε ρεκόρ σπάζοντας… το δικό του.

Φυσικά η διαδικασία έχει άγρια γοητεία και όλους τους κινδύνους που ο καθένας μπορεί να καταλάβει κι έτσι πολλές φορές οι σέρφερ καταλήγουν αναίσθητοι στο νοσοκομείο της περιοχής.

Ωστόσο τα κύματα στην Praia do Norte αποτελούν τεράστια πρόσκληση και προσελκύουν σέρφερ από όλο τον κόσμο, μέχρι και την Αυστραλία και τη Χαβάη.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.