Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αναρρωτική άδεια αναπληρωτών και χρόνος πραγματικής υπηρεσίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος.

Δεν αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας, σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 657 και 658 του Αστικού Κώδικα, περί χρονικού διαστήματος αξίωσης καταβολής μισθού σε περίπτωση αναρρωτικής άδειας, και του αριθμ. 1470/22.08.2008 γνωμοδοτικού εγγράφου του Γραφείου του Νομικού Συμβούλου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., περί αδειών εκπ/κών ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Στον περιορισμό του εν λόγω εδαφίου δεν εμπίπτουν οι άδειες κύησης ή λοχείας.

Τα παραπάνω εμπεριέχονται σε κάποιες από τις συμβάσεις που υπογράφουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Πληροφορίες για τις άδειες που δικαιούνται οι αναπληρωτές μπορούν να αντλήσουν από εγκύκλιο του 2014. Στην εν λόγω εγκύκλιο και στη σελίδα 20 έχει γίνει η ακόλουθη τροποποίηση:

Στη σελίδα 20 της εγκυκλίου, θα πρέπει να διαγραφεί η πρόταση «η προσκόμιση του αδειολογίου των Υγειονομικών δομών» στις περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών που υπερβαίνουν τις 3 ημέρες τη φορά, για την καταβολή του αντιμισθίου στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και να γίνει «η προσκόμιση γνωμάτευσης από θεράποντα γιατρό του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΠΥ, πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)»

Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση που εκπαιδευτικός υπηρετεί σε περισσότερα του ενός σχολεία, η άδεια χορηγείται από τον Δ/ντή του σχολείου όπου ο εκπαιδευτικός υπηρετεί τις περισσότερες ώρες, ο οποίος ενημερώνει σχετικά τους Διευθυντές των υπολοίπων σχολείων.

Επισημαίνουμε ότι με Υπουργική Απόφαση του Οκτωβρίου 2014 μεταβιβάστηκε στους διευθυντές/ προϊσταμένους σχολείου η αρμοδιότητα να χορηγούν άδειες. Συγκεκριμένα η απόφαση ανέφερε τα εξής:

«Χορηγεί στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της σχολικής μονάδας που προΐσταται τις άδειες που προβλέπονται από τα άρθρα 48, 50 (ειδικές), 53 παρ. 6−7 (παρακολούθησης σχολικής επίδοσης), 54 (αναρρωτικές) και 60 (εξετάσεων) του Ν. 3528/2007 (26 Α΄), όπως ισχύουν, ενημερώνοντας αμελλητί τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης.».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.