Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας 2014 - 2020 στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 16.10.2015


Αρ. Πρωτ.: 2416

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ στο Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας 2014 - 2020, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.

Σκοπός της Συνάντησης Τεχνικής Υποστήριξης ήταν η ενημέρωση και υποστήριξη των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των τοπικών δυνητικών Δικαιούχων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την εξειδίκευση των αρχών της μη διάκρισης λόγω αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, οι οποίες προβλέπονται από τους Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την προγραμματική περίοδο 2014 - 2020, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητάς τους για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Συναντήσεις Τεχνικής Υποστήριξης για την ένταξη στα Ε.Π. στοχευμένων δράσεων για τα ΑμεΑ» της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (Άξονας Προτεραιότητας 1 «Υποστήριξη επιτελικών δομών, λειτουργιών και δικαιούχων φορέων»), η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνάντηση χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Αηδονόπουλος και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ. Χρήστος Κεσόγλου.

Τις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου για τη μη διάκριση λόγω αναπηρίας και την προσβασιμότητα ως βασικό εργαλείο για την αναστροφή της εικόνας παρουσίασε η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, εμπειρογνώμονας Προσβασιμότητας & συνεργάτιδα Ε.Σ.Α.μεΑ.

Για την παρουσίαση των προβλέψεων για την αναπηρία (μη διάκριση/προσβασιμότητα) στο Ε.Π., στην Εξειδίκευση Εφαρμογής του Ε.Π. και στις Περιφερειακές Στρατηγικές μίλησε ο κ. Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος, Στέλεχος Μονάδας Προγραμματισμού & Αξιολόγησης, Ε.Υ.Δ. Ε.Π. ΠΚΜ, ενώ στα Κριτήρια Αξιολόγησης «Εξασφάλιση της Προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία» & μη «Διάκριση λόγω αναπηρίας» και στη διάσταση της αναπηρίας και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην Επικοινωνία αναφέρθηκαν η Στέλλα Αικατερινιάδου, Προϊσταμένη Μονάδας Προγραμματισμού & Αξιολόγησης Πράξεων και ο Αντώνης Κρυσταλλίδης, Υπεύθυνος Δημοσιότητας & Πληροφόρησης της Ε.Υ.Δ.

Ο κ. Δημήτρης Λογαράς, στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ., παρουσίασε της προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την εξειδίκευση της διάστασης της αναπηρίας κατά την εφαρμογή του Ε.Π. (προσβασιμότητα, μη διάκριση, δράσεις προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, ενίσχυση διαχειριστικής ικανότητας αναπηρικών οργανώσεων κ.λπ.) και την ανάγκη εφαρμογής Περιφερειακής Στρατηγική για την Αναπηρία.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης ομιλίες και συζήτηση για την εξειδίκευση των προαναφερθέντων κριτηρίων και τη χρήση από την ΕΥΔ των εργαλείων για την εκπλήρωση των απαιτήσεων για την οριζόντια ένταξη της διάστασης της αναπηρίας στο Ε.Π. και για τους τρόπους ισχυροποίησης των αδύναμων κρίκων της παραπάνω διαδικασίας για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των ΕΔΕΤ για την αναπηρία.

Το πρόγραμμα της Συνάντησης στον σύνδεσμο.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.25 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.