Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδηλώσεις σε πόλεις της Ελλάδας για την «Βραδιά του Ερευνητή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθούν στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνονται στη Ρόδο, στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ενόψει της ευρωπαϊκής «Βραδιάς του Ερευνητή», που θα εορτασθεί και στην Ελλάδα, με την κεντρική εκδήλωση στις 25 Σεπτεμβρίου.

O Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) διοργανώνει στις 17 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του προεκδήλωση (ώρα 11.00-13.00) με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Θα παρουσιαστούν οι διάφορες επιστημονικές ειδικότητες που απαιτούνται για την υλοποίηση των δράσεων του ΕΛΚΕΘΕ, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση. Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν το πολύ 50 μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου.

Επίσης στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Ηράκλειο, το ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του εκδήλωση (έναρξη 11:00 πμ), όπου θα συμμετέχουν σχολεία για να παρακολουθήσουν εκλαϊκευμένες ομιλίες δύο νέων ερευνητών. Επιπλέον, θα δοθεί η δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν οι μαθητές με τους ερευνητές για θέματα της ζωής στη θάλασσα, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στην Αθήνα, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (Αρτέμιδος 6 & Επιδαύρου, Μαρούσι) διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Έλα να μάθεις πώς δημιουργείται το μέλλον στην Πληροφορική». Προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου (18:00-22:00) για να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους και τα εργαλεία με τα οποία διαμορφώνεται το ψηφιακό μέλλον μας.

Η βραδιά, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει γνωριμία με υπολογιστές και ρομπότ που ακούν και καταλαβαίνουν, πληροφορίες για το πώς φτιάχνεται η καλύτερη συνθετική ελληνική φωνή, διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την πληροφορική, ξεναγήσεις στα εργαστήρια, ειδικές συναντήσεις για εκπαιδευτικούς κ.α.

Οι μικροί καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Ο Υπολογιστής του Μέλλοντος», θα παρακολουθήσουν τη βράβευση των έργων τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.