Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Στο πλευρό μεταναστών και προσφύγων ο Ερυθρός Σταυρός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρίμηνο πρόγραμμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Αθήνα.

Σε έκτακτο σχέδιο δράσης, το οποίο θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα εφαρμοστεί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Αθήνα, όπου υπάρχει αυξημένη ροή μεταναστών και προσφύγων, αναμένεται να προχωρήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Το σχέδιο, ύψους 300.000 ελβετικών φράγκων, με χρηματοδότηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, περιλαμβάνει διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και συγκεκριμένα κιτίων ξηράς τροφής, ατομικής υγιεινής, βρεφικών ειδών και πόσιμου νερού, σε περίπου 10.000 νεοεισερχομένους μετανάστες και πρόσφυγες, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια.

Η πρώτη φάση του σχεδίου θα γίνει στην Κω, η οποία έχει, ήδη, δεχθεί ισχυρή πίεση από την αυξανόμενη μεταναστευτική ροή, ενώ θα ακολουθήσουν, άμεσα, η Λέσβος και στη συνέχεια η Σάμος και η Χίος.

Επίσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, υποστηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον Ελαιώνα, με παρουσία κοινωνικών λειτουργών, εκπαιδευμένων εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας, νοσηλευτικής καθώς και Σαμαρειτών, σε δύο βάρδιες.

Οι εθελοντές έχουν αναλάβει, κυρίως, τη διανομή του φαγητού (τρία γεύματα ημερησίως) στους φιλοξενούμενους και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στον παιδότοπο του Κέντρου, ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί επιλαμβάνονται περιπτώσεων που χρήζουν υποστήριξης ή παραπομπής σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.