Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Μέσα στο διαστημικό τερματικό σταθμό TWA στο αεροδρόμιο JFK

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ταξίδι στο χρόνο - Το terminal πρόκειται να γίνει boutique ξενοδοχείο.

Οι εσωτερικοί του χώροι μοιάζουν σαν να έχουν «παγώσει» στο χρόνο. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πρώτη φορά στο Curbed μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε ένα «ταξίδι στο χρόνο» και να ρίξουμε μια ματιά στον τερματικό σταθμό TWA του αεροδρομίου JFK στις ΗΠΑ.

Ο τερματικός σταθμός κατασκευάστηκε το 1962 και παρέμενε κλειστός. Ο φωτογράφος Max Touhey πήρε άδεια για να το απαθανατίσει προτού μετατραπεί σε boutique ξενοδοχείο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Το κέντρο πτήσεων ήταν το τελευταίο έργο του αρχιτέκτονα Eero Saarinen, ενός αμερικανο-φινλανδού σχεδιαστή, γνωστού για την αγάπη του στις καμπύλες και ολοκληρώθηκε μετά το θάνατό του για την αεροπορική εταιρεία Trans World Airlines (TWA), που δεν υπάρχει πια.

Το φουτουριστικό κτίριο είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να αναπαριστά το άνοιγμα των φτερών ενός πουλιού εν πτήσει, σύμφωνα με τις οδηγίες και το πνεύμα της εταιρείας που ήθελε να «συλλάβει το πνεύμα της πτήσης».

Οι κατασκευές ξεκίνησαν το 1956 και με την ολοκλήρωσή του χαρακτηρίστηκε ως αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που αντιπροσώπευε μια αλλαγή στο χώρο των αεροπορικών ταξιδιών, καθώς η μεσαία τάξη των Αμερικανών είχε αρχίσει να ταξιδεύει αεροπορικώς.

Τα τελευταία χρόνια το κτίριο ανακαινίστηκε και άνοιξε τις πόρτες του σε σχεδιαστές για ένα μόνο σαββατοκύριακο, το 2012. Τα μελλοντικά σχέδια θέλουν τον ιδιαίτερο αυτό τερματικό σταθμό να μεταμορφώνεται σε boutique ξενοδοχείο.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.