Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Έρευνα για οικονομική κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της προσωρινής διαχειρίστριας της παλαιάς ΕΡΤ.

Να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμυρίων ευρώ της προσωρινής διαχειρίστριας της παλαιάς ΕΡΤ, Αφροδίτης Γουγά, αλλά και συνεργατών της, ζητεί με απόφαση του το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο, μετά από προσφυγή της προσωρινής διοίκησης της ΕΡΤ, αντικατέστησε την κ. Γουγά και τοποθέτησε στη θέση της ως νέο διαχειριστή τον παλαιό διευθυντή της κρατικής τηλεόρασης Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα, όμως, διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με στόχο να ερευνηθεί η τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας Αφροδίτης Γουγά ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ.

Η δικαστική απόφαση (αρίθμ. 6457/2015) πιθανολογεί ότι από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της ΕΡΤ επί θητείας της κυρίας Γουγά προκλήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι στην διαχείριση των οικονομικών πόρων της δημόσιας τηλεόρασης, που ανέρχονται περίπου στα 26.100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει η προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ η οποία έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Καρακώστα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.