Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Διεθνής κατακραυγή για τη δολοφονία του πιο διάσημου λιονταριού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παγκόσμια κατακραυγή έχει ξεσπάσει για την εκτέλεση του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, του 13χρονου Σέσιλ.



Ο Σέσιλ, ο οποίος είχε γίνει διάσημος για τις μαύρες λεπτομέρειες της χαίτης του, ζούσε στο Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε , όπου το κυνήγι απαγορεύεται και αποτελούσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.



Ο Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα, επισκέφθηκε την Ζιμπάμπουε τον Ιούλιο, με τη βοήθεια δύο κυνηγών της περιοχής κατάφερε να παρασύρει τον Σεσίλ εκτός του πάρκου και τον χτύπησε με τόξο.
Το βέλος τραυμάτισε το λιοντάρι και ο Πάλμερ το παρακολουθούσε επί 40 ώρες, οπότε το πυροβόλησε. Οι τρεις άνδρες έγδαραν το λιοντάρι και του έκοψαν το κεφάλι. Στη συνέχεια ο οδοντίατρος φωτογραφήθηκε με το κουφάρι του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάλμερ πλήρωσε συνολικά 50.000 δολάρια.

Το λιοντάρι έφερε μηχανισμό GPS, στο πλαίσιο ενός προγράμματος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Φαίνεται ότι οι κυνηγοί κατάλαβαν πολύ αργά για τον μηχανισμό και προσπάθησαν να τον καταστρέψουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αντιδράσεις για τη αποτρόπαια πράξη του, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, με τον κόσμο να συγκεντρώνεται έξω από την βίλα του και να διαμαρτύρεται με κάθε τρόπο.



Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει με μηνύματα για απόδοση δικαιοσύνης για τον Σεσίλ. Χρήστες του Διαδικτύου ανάρτησαν χιλιάδες αρνητικά σχόλια στην ιστοσελίδα του οδοντιατρείου του Πάλμερ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη σελίδα του ιατρείου στο Facebook, η οποία τελικά έκλεισε.



Μία αίτηση με τίτλο «Δικαιοσύνη για τον Σέσιλ» που ζητά από τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Ρόμπερντ Μουγκάμπε να σταματήσει να δίνει κυνηγητικές άδειες, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 300.000 υπογραφές.

Ο ίδιος ο Πάλμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως ο Σέσιλ υπήρξε το αγαπημένο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε και ότι «μετανιώνει» για την πράξη του. Σημειώνει, επίσης, ότι θεωρούσε πως είχαν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

Την ίδια στιγμή, στη Ζιμπάμπουε, οι δύο συνεργάτες του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.