Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Σπίτι φτιαγμένο από… κοντέινερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αξιοζήλευτη καμπίνα όπου το μίνιμαλ συναντά την κομψότητα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ο Καναδός Joseph Dupuis είναι ο άνθρωπος πίσω από την κατασκευή «Off Grid Shipping Container Cabin» που βγήκε προς πώληση έναντι περίπου 46.500 δολαρίων.

Ο Dupuis λέει πως έφτιαξε το μικροσκοπικό σπίτι χρησιμοποιώντας τρία κοντέινερ. Έχει εμβαδό 32 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει σύστημα θέρμανσης και ψύξης, ηλιακά πάνελ, ολοκληρωμένη κουζίνα, ξυλόσομπα και χώρο που προορίζεται για μελλοντική κατασκευή τουαλέτας- αυτό είναι ένα πρόβλημα, προς το παρόν τουαλέτα υπάρχει μόνο εκτός σπιτιού.

Ο κατασκευαστής εξηγεί πως η έλλειψη τουαλέτας οφείλεται σε ένα νομικό ζήτημα. «Αν δημιουργήσεις όλη την υποδομή για κανονική τουαλέτα, τότε η κατασκευή γίνεται κατοικία», λέει στη Huffington Post. «Εγώ ήθελα να διατηρηθεί η δυνατότητα η καμπίνα να αποσυναρμολογείται και να μετακινείται όπου θέλεις».

Ο Dupuis άρχισε να σχεδιάζει το σπίτι το 2010 και εργαζόταν στο σχέδιό του μία ώρα κάθε μέρα για τρία χρόνια. Έφτιαξε το σπίτι αυτό στο αγρόκτημα της οικογένειάς του, κατασκευάζοντας ο ίδιος το 95% και αφήνοντας το υπόλοιπο στους ηλεκτρολόγους και άλλους τεχνίτες.

Αγόρασε το κάθε κοντέινερ για 3.400 δολάρια Καναδά και εργαζόταν 12-13 ώρες την ημέρα για να ολοκληρώσει την κατασκευή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν έμενε εκεί ο λογαριασμός για τη θέρμανση ήταν μόλις 35 δολάρια- τα περισσότερα λεφτά τα πλήρωσε για το τηλέφωνό του!

«Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ, βλέπω τους φίλους μου να αγοράζουν σπίτια με 400.000 δολάρια και να είναι μετά χρεωμένοι για 35 χρόνια. Δεν χρειαζόμαστε αυτά τα ακριβά σπίτια και όλα αυτά τα υλικά αγαθά στις ζωές μας», τονίζει.

Δείτε τις φωτογραφίες












Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.